i fredags kväll så shoppade vi delar av köket på IKEA. Härligt sätt att börja helgen! Tur att sambon har tålamod...

I söndags så började jag sätta upp smyg i köksfönstren, och tillsammans med sonen så satte vi upp takgips i hans blivande nya rum. Utan takhiss, så det var bra att vara tre. Tur också att sonen är ganska lång....

I slutet av arbetsdagen så släpptes lill-fian in, väpnad till tänderna med hjälm och sin verktygslåda. "Inte hamra på nylagda parketten", uppmanade vi, gav henne en planka att banka på och vände ryggen till.
När vi tittar åt hennes håll igen så hade hon lyckats få tag i en spik och hamrat i den själv en bra bit ner i plankan (bild nedan). Spiken till höger har jag bankat i bara precis så att den står, som mått för hur långt hon hamrat ner sin.

Jäkligt tur att vi upptäckte det i tid, för hade hon fortsatt så hade den gått ner i parketten lika fullt.
Men jag var så imponerad av nyss fyllda tre-åringen att jag nog hade behållit hålet som en trofé :).


IMG_0569.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
mariatherese och 1 till
  • Laddar…
Har renoverat golv, satt upp renoveringstapet och slipat golv inför skurning med linoljesåpa (ska testa det istället för att måla).

Här är en bild på när min Far fick öva på golvslipen igår :) Modern har målat taklist och hjälpt till med tapetseringen.

Skärmavbild 2015-02-17 kl. 12.43.26.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Spikat upp en massa lister, insett att jag räknat fel och åkt iväg och köpt fler lister. Imorgon blir de färdigt :)
 
Tog mig i kragen och stängde av vattnet till toaletten på lill-toan eftersom den står och rinner. Och givetvis, ur askan i elden, då börjar avstängningskranen läcka så det rinner ut vatten på golvet istället... :banghead:
 
  • Gilla
xdigger och 4 till
  • Laddar…
D09
Underhållit vattenfiltret och gett sambon en kurs i hur det fungerar :)
 
kulle
D09 skrev:
Underhållit vattenfiltret och gett sambon en kurs i hur det fungerar :)
Poängterade du avstängningarna innan man lossar filtret? :rolleyes:
 
D09
ha ha hela paketet ;)
 
Igår kväll rev jag ut köksbänken och spisen, flyttade diskbänken och installerade ny köksbänk, ny induktionshäll och en inbyggnadsugn. Alltihopa på prick 4h inkl godnattsaga för bojsen och uppstädning av kaoset de arrangerat medan jag jobbade. Kändes som en riktigt bra kväll :)
 
  • Gilla
Location och 1 till
  • Laddar…
Gjorde ett ryck och städade garaget och fixade lite upphängningar av allt skrot och verktyg man har.
 
Haft hit Electrolux för att laga kylskåpet. De gav en offert på 6800kr. Så jag slängde ut honom. Det får du ju nästan ett nytt för. :mad:
 
  • Gilla
kulle
  • Laddar…
Haha, slängde :)
 
  • Gilla
Ramnemark
  • Laddar…
Ramnemark skrev:
Iphone och Ipad laddare, därav 3-vägsuttaget ;). Hade jag tagit 2 vanliga uttag ihop med brytaren hade det blivit 3 dosor. Med de platta Europa uttagen får de plats ett 3-vägs i en dosa :)
[bild]
Hur har du löst det med brytarna, antar att båda tänder/släcker samma lampor. Finns det 3xtrapp? Eller har du något impulsrelä som styr lamporna? Har du någon Dimfunktion? Skicka gärna bild på ledlisten när den är klar :)
 
Jag ska lägga upp en bild när det är klart. Jag vet inte om jag vågar berätta hur jag gjort med brytarna för de har byggts om lite. Men varje sänglampa tänds som en vanlig enpolig. Sen till taket sitter det en dos-dimmer så det är en 230v impuls från varje sidan sängen och vid dörren. Sen är brytaren ombyggd så den sista av de 3 är frånskild från de andra två 230V knapparna och går som push-dim till led-trafon. Men ledlisten hade jag fått med mig från jobbet (schysst att spara pengar :cool: ) men tji fick jag. Max uppdimrad blev det detta resultatet :(
Nu blir det att beställa en ny sen är nog rummet klart :)
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
stefancrs skrev:
Haha, slängde :)
Ett nytt likadant kylskåp med 5 års garanti (utan kolsyremaskin) kostar 10 495. Det kylskåpet jag har nu har gått sönder 3 ggr på 4 år (9år gammalt). Lagar jag det nu för de 6800kr så är det nästan lagat för 10 000 sedan det köptes. Och murphys lag säger att gamla kylskåpet kommer gå sönder igen inom de 5 åren som jag får i garanti på det nya.
Självklart blir de nytt kylskåp. Frågan är hur länge jag står ut med att frysen inte är samma modell.....
Budgeten till kylskåp frys fanns inte innan så det får avvakta. Dessutom ska bilen på service och jag har inte jobbat så mycket de 3 senaste månaderna. Oh Happy days :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.