E
Skrivet av: David

Ge mig!
 
E
Skrivet av: KnockOnWood

Nä nä nä, det där huset kommer aldrig att uppfylla Svenska PBL:s krav på energiprestanda.

Men designen ser spännande ut.
Ungefär som en sån där labyrint som man byggde för sina psykologiska experiment med råttor på 1950-talet.

Eller som ett hus för Teletubbies :)

Svensk träindustri får väl övergå till att tillverka tandpetare :(
 
E
Skrivet av: Pelpet

Är man lite finurlig så fyller man väggarna med lättborrat, isolerande stenmaterial och så använder man installationstak eller installationsgolv. Då kan man lägga alla installationer i tak/golv och sedan borra in el med en flexibel installationsborr. Ett annat alternativ är att man skriver ut hål för kopplings- och apparatdosor i betongstommen, kopplar dessa med slang till en teknikcentral och sedan fyller väggarna. Då kan man dra allt från centralen.

Använder man bra slang borde man även kunna dra in pexrör i en sådan slang.
 
E
Skrivet av: Gäst

Hur många dagar tar det att montera upp maskinen på tomten...?
Troligen bör tomten vara jämn och väldigt hårdpackad för att rälsen skall ligga kvar.

Många frågetecken men en kul ide.
Om inte annat kanske det funkar för modulbyggen?
 
E
Skrivet av: arktecko

Forskaren bakom heter Behrokh Khoshnevis, tyvärr har det inte hänt så mycket med contour crafting (tekniken som visas här) på några år då byggkrisen i USA gick hårt åt finansieringen.

Två andra roliga projekt att spana på om man är intresserad är http://www.d-shape.com/ och sök google på "loughborough concrete printing" (hemsida på http://www.buildfreeform.com/)
 
E
Skrivet av: billy_baver

Den här "skrivaren" är egentligen inget annat än en förklädd och simpel (om än datorstödd) traverskran. Den kan bli lönsam endast där det redan sedan länge är ekonomsikt försvarbart att jobba med större kran.

Det har visat sig vara en beprövad sanning att ju mer jobb som försvinner från själva byggplatsen, dess enklare, säkrare och billigare blir slutprodukten. Sålunda kommer vi aldrig att få se såna här "drakar" ute våra nya grupphusområden. Där kommer vi istället att se datorstödda och trailerburna lätta kranar, som monterar prefabricerade storblock och småvolymer på löpande band.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.