Priset på en friggebod varierar stort. Här går vi igenom konstruktionen, hjälper dig med kalkylen och ger prisexempel från populära tillverkare och våra medlemmars byggen här på Byggahus.

Du kan läsa artikeln här: Vad kostar det att bygga friggebod?
 
E
Skrivet av: pacman42

Byggmax friggebod på 15m2 i byggsats kostar 7000kr, med färg och övrigt hamnar man fortfarande under 10000kr. Men man kan bygga ännu billigare och enklare med självbärande väggar i OSB...
 
E
Skrivet av: Dropy6

Så du menar att du kan få fönster, dörr, råspånt (golv o tak), ytterpanel, och takpapp för 3000:- kr!! Jag säger bara "Lycka till"
 
E
Skrivet av: Ulf Björns

Såg denna beskrivning på 15 kvm grundstomme med priser från olika byggvaruhus http://bit.ly/1jsoixt
 
E
Skrivet av: Christoffer

Man funderar lite på vilken värld man lever i när folk betalar drygt en halv miljon för 15 kvadratmeter friggebod. :p
 
G
Atterfallshus krångligare än väntat

Det är en mycket stor risk att personer som hört att husen inte kräver bygglov tror att det är samma som med en friggebod, att det inte heller krävs anmälan. Men tyvärr så gör det det. Då riskerar man

höga böter. Om man bygger utan startbesked så kostar det 11 100 kronor i sanktionsavgift, plus ett tillägg per kvadratmeter. Sedan görs avdrag enligt nya regler. Det är en stor besvikelsen från de kommuninvånare som trott att det var en enkel sak att öka bostadsytan på tomten men så är det inte.

Det är mycket taskigt att politikerna gjort en sådan reklamgrej av dessa 25 kvm hus. Hur många kommer att ha råd att bygga det här? Att påstå att detta ska lösa bostadsbristen är helt tok galet.

Atterfallshus tillåter lagändringen att man får bygga ut sitt hus med 15 kvadratmeter och bygga till två takkupor. Även i dessa fall gäller att man måste göra anmälan och att det krävs bygglov inom bevarandeområden.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.