Tänkte starta en liten tråd för alla som bygger eller är på gång att bygga en villa Kalmar med Smålandsvillan. Var håller ni hus, ge er till känna! :wow:
 
Vi väntar på förhandsbesked för att bygga! Lååång väntan! Hur långt har ni kommit?
 
Spännande, hur länge har ni väntat? Menar du förhandsbesked från kommunen på bygglovet?
Vår tomt var inte avstyckad när vi köpte den, så steg ett för oss var att avvakta på att avstyckningen skulle gå igenom. Det är nu klart om ett par veckor, har tagit ca två månader totalt. Sedan ska vi ansöka om bygglov. Var bygger ni? Har ni planerat alla tillval osv, vad blev det?
 
Vi har väntat sedan i Februari på förhandbesked på bygglov. Vi har totalentreprenad genom SMV, så de står för alla pappersjox så det behöver inte vi dona med själva. Vår tomt är inte heller avstyckad... känns som en lååång väg.
Vi har med andra ord inte beställt något ännu, men är inne på takkupa och kamin, kakel i badrum, liggande panel och nivå 3 kök. Ni då??
Vad var det som fick er att välja Villa Kalmar? Vi gillar huset, o sen är Villa Nybro nästan i det största laget för oss.
Vi ska bygga utanför Växjö, NI?
 
Det är samma här, väntat ungefär sedan februari och har totalentrepenad genom SMV, men vi överväger att välja målningsförberett, dvs totalentrepenad men man får tapetsera, lägga golv och lister på egen hand. Går att spara in ca 45 000 på det. Så ni valde att göra ett förhandsbesked? Kostar inte det extra? Vi kommer däremot att göra en geoteknisk undersökning för att se om det behöver pålas/sprängas osv. Ska ni göra det?

Vi kommer att välja följande tillval: trägolv, kakel/klinker i badrum och hall, handdukstork, kök med rostfria vitvaror och diskmaskin+mikro och nivå 3, köksö, gavelfönster (inte takkupa), och kamin.
 
Vi måste göra ett förhandsbesked för att veta om vi överhuvudtaget får bygga på platsen. Kostar "bara" 5000:- tror man måste ha sån geoteknisk undersökning, det står antagligen i förhandsbeskedet, borde få svar senast på onsdag! :)
Vi ska också göra som er, måla o lägga golv mm själva.
Hur ska ni göra angående garage/carport? Tycker att smv har högt pris där.
Vart bygger ni? Landet eller stan?
 
Ni som skriver totalentrepenad. Är det verkligen det eller är det över grund bara(separat kontrakt med grundentreprenör) bygger för övrigt en Eksjö (Kalmar med förhöjt väggliv)
 
60 cm under grund ;)
 
Får man fråga vad smv tar för grund när dom gör det med totalentreprenad? Vilket län?
 
Schakt och grund ska enligt SM kosta 300 000 kr för oss som bygger i Stockholm.
 
Adut: Spännande! :(y) Vi kommer inte att bygga garage/carport genom SM, som du säger så tycker vi att det var alldeles för dyrt. Vi måste prioritera annat nu. Däremot är sambons pappa snickare, så det kan han säkert hjälpa oss med, liksom altan och övervåning. Men det är senare problem. Nu är det full fokus på nedre planet som vi ska bo på de första åren. Vi bygger i Stockholm/Järfälla. Ni?
 
lollizza skrev:
Tänkte starta en liten tråd för alla som bygger eller är på gång att bygga en villa Kalmar med Smålandsvillan. Var håller ni hus, ge er till känna! :wow:

Finns ju ett par sådana trådar redan, men visst de kanske är lite insomnade.
 
Schakt o grund 243000 kronoberg.
De andra trådarna är rätt gamla från 2008...
Ser gärna att lite bilder dyker upp sen :)
 
Lolloizza min far är med snickare det är ju en liten fördel :)
Vi bygger lite utanför växjö!
Just nu är det bara skog där ;)
 
Är det någon som valt deras komfortplatta som grund? Jag kör förmodligen den isolerade torpargrunden med undertryck
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.