Bra jobbat! Blev riktigt snyggt!
 
Ser väldigt snyggt ut! Förutom att jag är imponerad över att du faktiskt genomförde projektet, så är jag nyfiken på hur du byggde ditt regelverk. Kan man få se en bild? ;)

Som jag tolkar det, har du gått upp till 120 cm kvadrater istället för 60 cm . . . smart gjort!

Jag förmodar att både hustrun och du själv är väldigt nöjda? Inramningen med sten är både trevlig att titta på och praktisk när man skall klippa gräset.

Det blir fem d^_^b d^_^b d^_^b d^_^b d^_^b av fem möjliga!
 
Jag lyfter på hatten! Riktigt snyggt!! Well done!
 
Tyvärr så försvann kameran precis under bygget, hade tagit "före"-bilden och sedan var den som bort blåst. Trodde dottern hade slängt den i sopporna men efter 10 månader låg den plötsligt på sin hylla men 10 centimeter längre in? dock har jag ritningar någonstans på regelverket om du vill ha.
 
Snyggt byggt :). Lagom kompromiss med storleken på rutorna. Och kantlisten gör ju pricken över i. Alldeles för många hemmabyggda altaner som bara har ändträ kapat annars.
 
vilket jobb! snyggt och häftigt... Men hur många veckor har det tagit?
 
Mycket inspirerande, kul att någon går mot strömmen och så blir det så bra.
Hur gjorde du fasningen till ändarna, körde du fräsen?
 
thewolf:
gräva ut under altanen och sätta plint cirka 3 dagar. Grävde cirka 40 djupt för att få plats med regelverket.
Regling och avvägning av plattor mm tog cirka 1 vecka och sedan sågade jag all trall på en gång cirka 2 dagar och hyvling och fräsning 1 dag. lägga trall tog en dag, bara lägga ut och skruva eftersom allt var färdigkapat. Så typ två veckor effektivt tid. Fick dock vänta 1 och en halv vecka på att det skulle komma in nytryckt trall till brädgården.

pbengtsson: körde av alla brädor med fräsen på kortändarna. Och ca 40% av alla långsidor, fick hyvla av ett par milimeter då trallen inte var riktigt 122 mm istället för 120 mm =) tog ett par timmar att hyvla fräsa och impregnera ett par gånger. Cirka 8 timmar
 
Supersnyggt, skulle absolut kunna tänka mig ett liknande!!!
Mycket bra jobbat!
Och nu till frågan många undrar över... Är frun nöjd??
 
Hon är mycket nöjd :D. Kan man vara annat
 
Nej inte med det fina resultatet vi såg på bilderna!!
 
Nu har jag nästan avslutat den matchande trappan till altanen.
 
  • 008 (Large).jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Imponerande & inspirerande!
 
ImageUploadedByByggahus.se1396190659.916197.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Tänkte jag skulle uppdatera nu efter ett par år. Altanen fungerar fortfarande helt ok ut. Men om det är någon som funderar på något liknande finns det iallafall en sak man skall tänka på. Jag byggde mitt rutmönster 120x 120. Det jag inte tänkte/var medveten om vara att trallen snarare var 122 mm i genomsnitt. Själv stod jag och hyvlade och fräste kanterna och pressade ihop brädorna så jag fick ner dom till 120 cm som var platsen i rutorna. Så här i vårstädandets tecken måste jag gå över alla mellanrum med tryckluft för att få bort all skit som fastnar mellan trallen. Så min rekommendation är att man bygger rutorna 123X123 eller 124X124 för att springorna skall bli lite större och skiten ramlar ner av sig själv.
 
  • Gilla
stavee och 3 till
  • Laddar…
Mycket bra att uppdatera och berätta om erfarenheterna. Guldstjärna!
 
  • Gilla
dsub
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.