erikssonjorgen skrev:
Ni som kör Vera: Vilken Firmware har ni? Jag har 1.5.408 men har sett att 622 finns. Dock säger min att jag har den senaste. Vad har ni?
/J
Jag kör 622, du måste uppgradera via länken och inte från Vegans gui.
 
hek skrev:
Aftonbladet var här i förmiddags och gjorde ett reportage om vår hemautomation. Kommer en artikel i Hemma-bilagan om några veckor.
Är utgivningsdag bestämt? Jag ju lovat köpa AB, något jag inte gjort på mååånga år.
 
MrSmith skrev:
Är utgivningsdag bestämt? Jag ju lovat köpa AB, något jag inte gjort på mååånga år.
Citat Johan på AB
"gissningsvis dröjer det till slutet av september (lång framförhållning på feature, du vet)."
 
VARNING: Det finns risk att man kan upplevas som lite skum om man visar folk statistik över när tidningsbudet kommit på natten.

brevlåda.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
sam och 8 till
  • Laddar…
Fråga:

Jag går och funderar lite på detta med tidsstyrning och "tidzoner".

Jag har några grundtidpunkter:
06.00 vardagar, och 08.30 helger: Start morgon - Wake-up
21.00 alla dagar: Kväll - Dimma ned ljuset inför natti-natt
22.30 vardagar, och 23.30 helger: Natt - och all lights off
ProjektorOn - reducerad belysning i vardagsrummet - helt flexibel tidpunkt således....
Ljussensor meddelar för mörkt ute (detta är samma sak som sol uppe/nere, men jag fixar via ljussensorn även när det blir mörkt dagtid, typ åskväder... eller mycket mörka moln...)

Sedan inser jag att jag är påväg in i en scenarie där jag kommer vilja dela upp det lite mera:
Morgon - wake-up, via Google Calender
Dag - kanske fram till 18 eller när det blir mörkt via ljussensorn
Kväll - Säg från 18 då och mörkt via ljussensor
Pre-Natt - från 21-tiden, eller möjligen 20.30, bör gå med fast tidpunkt, och mörkt enligt ljussensor
Natt - via Google Calender
ProjektorOn - reducerad belysning i vardagsrummet - helt flexibel tidpunkt således....
Ljussensor meddelar för mörkt ute (detta är samma sak som sol uppe/nere, men jag fixar via ljussensorn även när det blir mörkt dagtid, typ åskväder... eller mycket mörka moln...)

Det som skiljer är alltså att jag dels vill få bättre kontroll på wake-up via google calender plugin, och även natt (SENT som jag kallar det tidigare - dvs enbart en markering och inte en tidpunkt i google calendern).

Men det jag fungerar på är hur jag löser detta enklast. Virtuella switchar för varje "tidstillstånd" - dvs en VS (VirtuelSwitch) som anger "Dag", "Kväll", "Pre-Natt", "Natt", "Projektor", "Mörkt". Eller skall jag försöka koda allt helt i varje PLEG modul ? Jag kommer ju behöva PLEG för att få till styrningen på alla lampor iallafall, men PLEG koden kommer bli seriöst komplexed och därmed jobbigare att underhålla... Just nu är jag för VS och trigga på dom i PLEG - känns mera logiskt. Men hur skulle ni göra ?

Nästa fråga är: Skall man lägga lamporna som skall kontrolleras i PLEG eller i scenarier under Veran, som triggas via PLEG ? Just nu lutar jag åt Scenarier för att enklare klara av att gruppera lampor utan att behöva koda om i PLEG hela tiden... Det känns mera logiskt helt enkelt.

Det hela handlar alltså om att göra det hyggligt enkelt att underhålla (yea right... med alla kombinationer som kan komma så kommer det bli en seriös utmaning...). Och att få min Vera Lite att inte duka under pga alla kodmoduler som jag har. Jag har hört något om en gräns på 70 moduler, men räknas även VS och PLEG in i denna beräkning ? Jag har idag 48 "devices" och 20 "scener" - dvs jag rycker stadigt framåt... minnesbristen känns som den kan komma om jag släpper loss allt...
 
@bamsefar
Du får nog prova dig fram.. Jag har fortfarande en Virtuell switch kvar för tillståndet "kväll" som jag använder i mina PLEG uttryck (som tar hänsyn till solnedgång). Scenerna för att tända/släcka kan du ju skippa eftersom det går att lösa i PLEG.

Jag har ännu inte blandat in Google Calendar eller ljussensor.. så jag vet inte riktigt hur den skulle påverka saker.
 
hek skrev:
@Freddan101
Du kopplar ihop dom med en speciell seriellkabel och en USB/serial adapter.
[länk]
och
[länk]
Obs! Serial/usb kontakten jag länkar till har jag inte själv testat mot veran.

Det finns inga larm pluginer till HC2 ännu. Men det borde väl bara vara en tidsfråga innan någon gör en integration.

Till Veran finns ett antal. Jag skulle rekommendera Powermax eller DCS (om man vill kombinera med trådbundna deckare). Se listan övers på sidan nedan. Läs noga igenom respektive plugins sida innan beställning så rätt modell beställs.
[länk]
Nu har jag äntligen fått lite tid att läsa in mig. Var inne på Agility 3 från början men nu när jag inser att man kan få tillgång till samtliga larmenheter med ett Visonic så lutar det starkt åt ett sådant istället.

Ser att det nya nu är PowerMaster-serien. Någon som vet om det lirar lika bra med Vera som PowerMax? Modellen är inte listad under plugin:et till Vera. Specen till larmet säger dock att "Data Transfer to Local Computer. Via RS232 serial port." finns.
 
Det jobbas på Powermastern, men det är en bit kvar. Bl.a så ställde tvåvägssystemet till det, den stänger av PIRarna när man inte larmat på. Men kolla MCV forumet, det var ett tag sedan jag läste om det.
 
@erikssonjorgen:

Tack för svaren och ursäkta min långsamma respons!

Tillträdet är först om två månader så det finns tid för planering. Jag försöker få klarhet i hur vi vill ha det och även hur vi kanske kan vilja ha det så att man täcker upp de fallen med. Jag kommer garanterat få fler frågor så jag återkommer! =)

Om någon styr all sin z-wave med iRule får ni gärna dela med er vad ni tycker? Är det lätt att implementera då setupen i Vera är klar? Vi använder iRule idag till TV mm så viljan är att kunna styra all z-wave därifrån med.
 
@bulleb

Nja inte allt, men jag har integrerat delar av mitt automatiserande med iRule. T.ex. kan jag kontrollera vissa scener via iRule, jag har även kopplingar från iRule in i Vera för projektordrift så att vissa lampor (scener) går på speciella scener under det att projektorn är på (viss kodning återstår dock, för när jag stänger av projektorn så återgår dessvärre inte programmeringen till normal läge förrens morgonen efter. Det är inte ens en bugg, det är bara jag som varit lat och inte skrivit den PLEG kod som krävs. Jag går och funderar, som jag skrev ovan, på om jag skall skriva om allt enligt en ny "bättre" (?) filosofi...?

I vilket fall, jag har inte köpt Vera modulen som finns till iRule om det är det du menar.
 
Vet du om något begränsar full integrering av z-wave i iRule? Tid kan ju självklart vara begränsande men krävs även mycket programmering? Jag har inbillat mig att man kan lägga till switchar, scener osv från Vera till iRule likt en annan device, ex en TV? Fast med Vera pluginen kanske det fungerar på annat sätt? Finns lite att läsa på, märker jag... =)
 
superpin skrev:
Det jobbas på Powermastern, men det är en bit kvar. Bl.a så ställde tvåvägssystemet till det, den stänger av PIRarna när man inte larmat på. Men kolla MCV forumet, det var ett tag sedan jag läste om det.
Kollade MCV-forumet och fick följande svar:

The latest version in the trunk has initial support for PowerMaster models. But please note that there are still a number of limitations.

  • all zones will be created in PowerLink mode, as we don't know yet how to determine which zone is enrolled or not
  • event log will not be correct
  • sensor status will likely not be communicated by a sensor when the panel is disarmed
  • probably other stuff as testing has only been very limited so far
Varför ska inget va enkelt nu när jag äntligen hittat lämpligt larm. ;) Det är ju bra att spara ström med hade ju varit smart att kunna välja vilka sensorer som alltid ska vara aktiva. Jag förmodar att PowerMax-sensorer alltid är på? Drar de mycket batteri?

Skulle ju kunna satsa på ett PowerMax men vill gärna ha det senaste nu när man ändå investerar. Sen drar den nya LCD-displayen lite. :)
 
Jag satt också och läste på om det och det stod någonstans att man kanske kan konfigurera sensorerna att skicka även när det är upplåst.
Jag hade också just bestämt mig för powermaster, men väntar ett tag för att se hur det går. En Vera lite blev beställd igår i alla fall.
 
@bulleb

Jag skickar kommandon via http till Vera UI5 från iRule (Satt upp Vera'n som en gateway i iRule), som byter scener till mig vart efter t.ex. projektorn slås på (och det skall kodas för projektor av vilken dag som helst - det har jag i alla fall sagt till mig själv de senaste veckorna - men jag har inte kommit till skott riktigt eftersom jag funderar på att bygga upp allt från noll, för att få en bättre / enheterligare standard på min kodning nu när jag är lite varmare i kläderna). Fungerar ypperligt. Att betala för integrationsmodulen i iRule till Vera känns fel helt enkelt....
 
Freddan101 skrev:
Jag förmodar att PowerMax-sensorer alltid är på? Drar de mycket batteri?
Ja dom är alltid på. Fick byta batteri i rörelsedeckaren i vardagsrummet förra veckan. Den triggas säkert 50 ggr per dag och har suttit där i 4 år. Så jag skulle inte säga att dom drar mycket batteri...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.