Hej.
Har fundering på att dra ut el till magasin så man får belysning och man kan köra lite elverktyg (230v)
Frågan är hur ska jag gå till väga?
Avstånd Elskåp hus --> magasin Ca: 50 meter korsar egen infartsväg.
Min tanke var att koppla in en 3fas CEE 16A handske i skåp för sedan med hjälp av förlängningskabel typ H07RN-F 5x2,5mm² koppla in i elskåp för att sedan förlägga i rör i mark för att sedan koppla in i bygg central a là Jula.se 16A.

Eller har någon annat tips eller erfarenhet?
 
Är det enbart tillfällig el du behöver? Gummikablar och byggcentraler används inte till fasta installationer. Men är det verkligen bara tillfälligt så tillåter vissa tillverkare av H07RN-F markförläggning i rör.

För en fast installation behöver du en kraftkabel som EKKJ, N1XV, ACEFLEX. Area beror dels på effektbehovet och dels på förimpedans i matande punkt. Detta med ledningsdimensionering och utlösningsvillkor är ett stort kapitel att avhandla. 50 meter ska dock normalt inte vara något större problem.
http://www.byggahus.se/forum/el/64048-grovlek-pa-175m-el-kabel.html
http://www.byggahus.se/forum/el/64060-raekna-pa-utloesningsvillkor.html
http://www.byggahus.se/forum/el/194811-beraknings-hjalp.html
http://www.byggahus.se/forum/el/156747-el-till-grindstolpar.html
http://www.byggahus.se/forum/el/158145-el-och-teleservis.html
etc... :)
 
Tänkte HA "tillfällig" el. Handske i skåp och i magasin i bygg central och köra med H07RN-F som kopplas in i skåp samt magasin då de inte blir fast installation i det fallet..

Andra tips mottages gärna.
 
Om det är "tillfällig" inom citattecken för att du egentligen menar permanent, och du då tänker dig att det blir lagligare för att du kallar den tillfällig fast den inte är det, så tycker jag det är bättre att ta steget fullt ut. Installationen blir inte lagligare för att du bryter mot "tillfällighetsreglerna", bara sämre.

Bättre då att det görs riktigt från början, dvs en korrekt fast installation. Oavsett vem som gör det. (Därmed inte sagt att jag uppmanar dig att begå olagligheter av varken det första eller andra slaget).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.