P
Har ingen direkt åsikt om just det badet men bubbelbad låter! Inte så avslappnande om man tänker på ljudet. Och det gäller alla oavsätt vad tillverkaren säger.
Vi valde bort allt vad pumpar och motorer heter i dagens badkar. Valde ett djupt för att just komma ner i badet...
Bubblor har vi i glasen :)
 
En åsikt jag inte tänkt på. I vårt förra hem hade ett bubbelbad i den övre prisklassen. Det var inte tyst direkt men det var skönast när det var tyst. Tänkvärt!
 
Ännu inte spikat vad vi skall bada i men idag har elektrikern varit på besök. Nu skall det jagas spår i väggarna men vi börjar i grovköket så vi kan få igång värmepumpen för att torka ut plattan.
Först skall lådan där inkommande el går in placeras sedan skall det göras hål för ström in vilket gör att elcentralen invändigt får en placering. Därefter spårning för flexslang med färdig kabel i, putsa väggarna i GK och slutligen sätta klinkers.
 
Ledsen att det inte skrivits mycket i denna tråd men attleva med ett sunkit bredbandsförbindelse i landsbygd kräver sin man och kvinna :mad:

Framsidan. Nu händer det något! Taket som skall läggas är preliminärt ett bandplåt tak i svart. Vita putsade väggar med en svart ellermörkgrå grund.IMG_1028.jpg]Grov köksentrén. Diplomats sk. Snackedörrar”IMG_1032.jpg

Alltid något som skall strula. Fel nyans på karm ochdörrblad. Som tur är det fel nyans på dörrbladet!!IMG_1035.jpg

Dengamla grunden höjdes och detta innebar att vi fick en rå kant som det saknade stenar i. Fejkade stenar ”lades i för hand” Vi är jättenöjda med resultatet!
IMG_1037.jpg


Trädgårdssidan. Skall anläggas en altan mellan de två terrassdörrarna
IMG_1041.jpg]

Så här kommer köksväggen att se ut. Handslaget tegel ifrån gården som sågats mitt itu!
IMG_1080.jpg]

Första rummet som står färdigt blir vår Walk in closet! Somvi befarade blev det kläderna som flyttar in först :D
IMG_1087.jpg

Prov på allmogelist som lagts löst mot vägg! Ser bra uttycker jag!!
IMG_1086.jpg
 
  • Gilla
fia_mstd
  • Laddar…
Riktigt fint!
 
Snyggt!!
 
Sakta går det framåt!

Nu är golven lagda i grovkök (klinkers) men även i garderoben, sovrummet samt gästrum och lilla kontoret.
VP installerad men inte ingångkörd. Snickaren som skall installera vår Jydepejs kamin kommer imorgon fredag. Tack för de nya regler som säger att man inte behöver dra skorstenen över taknock. Vi skall installera, räknat från ovansidan av kaminen, en 3,5 meter lång skorsten. Kaminen skall placeras på långsidan av huset, vilket hade gjort med de gamla reglerna att skorstenen sett ut som en industriskorsten. Nu slipper vi detta!!


Detalj på ventil från Qvesarum samt de teglade fönsterbrädorna
IMG_1090.jpg

Vi satte den stora varianten av ventil i kök/vardagsrum och den mindre ventilerna i övriga rum.
IMG_1092.jpg

I badrum, grovkök och duschen på andra våningen skall det installeras Intellivent ventilfläkt som styrs av fukten. Får se om det fungerar. Har jag nämnt att huset har självdrag?

I den öppna delen av huset skall vi montera två stycken vita takfläktar som skall cirkulera luften annars tror jag att man riskerar att få en kudde av varmluft som står under taket.

I köpet av gården ingick det installation av infiltrationsbädd. Vi lyckades få den placerad i vår lilla "park" utom synhåll när vi är i trädgården.

Inspektion av vår infiltrationsbädd av vår golden






IMG_1091.jpg

Elektriskt ja!
Vi stod i valet och kvalet mellan Schnieders serie Exxact eller Renova. Det blev Exxakt även om vi försöker sträva efter att få det att se gammalt ut. Tyckte om deras sk kommbiuttag och att man kan byta ramar på brytare!
http://www.elgrossisten.se/media/ca...33525d08d6e5fb8d27136e95/e/1/e1820232_1_3.jpg

Dessa har vi satt vid varje fönster:
http://www.elgrossisten.se/media/ca...8eab33525d08d6e5fb8d27136e95/e/1/e1820247.jpg

Vi skall lägga klinker vid huvudentren och i köket. Som alla vet är det ett rent helsike att hitta något som passar. Det skall passa till stilen på huset, matcha färgval och dessutom se snyggt ut! När man väl hittar något så får man upplevelsen att man köper in sig i fabriken när får reda på vad kvm priset är. Ser det bra ut och passar så ligger oftast priserna på runt 1100-1500 kr/kvm :banghead:

Till slut hittade vi en snygg klinker (igentligen tegel) Uppsågat tegel från gamla färjeterminalen på Skeppsbron i Malmö. Färgskalan går från gult till rödaktigt. Inhandlat på Återbyggsdepån i Malmö!
IMG_0983.jpg
 
Bättre än nytt :)
 
Igår togs ställningarna ner i kök/vardagsrum. Fondväggen blir bra tycker vi. Ursäkta kvaliten på bilden men tagen med mobilen som alla andra foton.
IMG_1095.jpg
 
  • Gilla
Ramnemark och 3 till
  • Laddar…
Som sagt! Sorry för bildkvaliten!

I fredags anlände snickaren som monterade skorsten.
IMG_1100.jpg

IMG_1103.jpg

Bilden är tagen från köksdelen av den öppna delen av huset.
Tegelväggen är från samma tegel som fondväggen på motsvarande sidan. I halvmånen skall det sågade teglet från Återbyggsdepån läggas. Efter det har torkat färdigt, skall spiralttrappan ställas på någonstans till vänster om hallingången.
IMG_1104.jpg

Under helgen arbetades det i trädgården. Röjning av buskar, mindre träd och annat grönt som stod ivägen för utsikten. Efter röjningen och flytt av träd och buskar (spara så mycket det går) blev baksidan mycket öppnare och ljusare. Lagt ner dagvattenledning till stenkista för takavvatningen men även elledning för ljus längre ut i trädgården.

IMG_1101.jpg

IMG_1116.jpg
 
  • Gilla
fia_mstd
  • Laddar…
Härlig tråd att följa:) Vad gällande bilderna så tycker jag att suddiga mobilbilder är bättre än inga bilder alls. keep up the good woork!
 
  • Gilla
fia_mstd
  • Laddar…
Tack för input Mackin!

Skall erkännas att man fick ta sig i kragen för att inte bryta ihop i vintras när vi upptäckte hur dåligt huset var!

Igår när kom upp till gården hade killarna startat med att lägga golvet i köksdelen. Tegelklinkern blev precis så vacker som vi tänkte. Tyvärr har jag räknat fel så vi behöver c:a 200 plattor till :mad:
IMG_1130.jpg

Isolering och golvspån lagt nästan över allt på andra våningen. Vill skall bara sätta placeringarna på toa, dusch och vask i duschen så skall golvspånet på där också!

Här är bild det allrum som kommande ägare kan göra om till två mindre sovrum på c:a 8 kvm
IMG_1132.jpg

Nu börjar även färgen på fasaden komma på plats.
Trädgårdsidan
IMG_1133.jpg

Samma sida men utbyggnaden. Stående fönster i sovrum och garderob!
IMG_1135.jpg
 
  • Gilla
Jante
  • Laddar…
Panikkörde till Återbyggsdepån i Malmö hamn igår för att köpa mer skuren tegel. Den gula var slut, så jag fick nöja mig med den röda. Levererade detta till killarna under dagen och när vi kom senare på kvällen hade de lagt färdigt entren. Resultatet var över förväntan. Detta är lagt på samma håll som parketten.
IMG_1137.jpg

Bilden tagit från II våningen. Nu gäller det att klura ut en snygg övergång mellan den mörka ekparketten och teglet!
IMG_1138.jpg

Så var framsidan färdigstruken också! Vi har använt oss av Jutuns Demi Dekk.
IMG_1140.jpg

Nu skall bara grunden målas mörkgrå! Förhoppningsvis klart till helgen!
 
  • Gilla
Jante
  • Laddar…
Fantastiskt vacker entré med tegel på golv och vägg. Hur stor yta av huset kommer att ha en "övervåning"? Det ser ut att bli väldigt högt i tak där det inte är en "övervåning".
 
Detta blir ju jättesnyggt! Gillar verkligen "fönsterbänkarn" av tegel, en detalj som lyfter helhetsintrycket. Vad har du tänkt att ha för taktäckning, tegel, falsad- eller pannplåt?

Mvh

Anders
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.