fasad.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
IMG_5581.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
fasad.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
IMG_5583.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
IMG_5565.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Målaren påstår att det inte går att göra bättre än såhär, är det jag som är för kritisk:confused:?
fasaden ser likadant ut runt huset samt att han har kladdat färg på stuprännorna:mad:
 
  • IMG_5582.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Klart det går att göra bättre, men frågan är vad du har beställt? Är det bara ommålning, eller skulle det skrapas och slipas också?
 
Att kladda på hängrännorna är inte ok!
 
Oavsett om det är beställt med eller utan skrapning och slipning så hade inte jag accepterat kladdet på hängrännor/stuprör!
 
  • Gilla
roli och 4 till
  • Laddar…
b8q skrev:
Klart det går att göra bättre, men frågan är vad du har beställt? Är det bara ommålning, eller skulle det skrapas och slipas också?
Tack för ditt svar
när han kollade för att lämna offert så räknade han på att det skulle vara 2 man för att skrapa typ en dags jobb, men han kom ensam och gjorde allt arbete själv, skrapning var det inte mycket av före han målade.
 
Om han lämnat en offert där skrapning ingår och han ej gjort detta så är det inte ok!
 
Skrapningen ser sådär ut, ser ut som att det sitter kvar lös färg under den nya. Kan du pilla loss färg med fingrarna?

Färgkladdet kan du ta bort med rödsprit och en scotchbrite (om han använt vanlig "plastfärg"=latex=akryl).
 
Redigerat:
Om du inte beskrivit eller kommit överens om vad du vill ha gjort så skall en normal yrkesmässigt utförd behandling bestå av
1. Tvättning som oftast måste vara med algmedel på mögelangripna ställen (svarta fläckar),
2. Bortskrapning av lös färg.
3. Borstning så att det inte är kvar massa damm, smuts och färgrester som kan dras med penseln i målningen.
4. Grundning av rent trä.
5. Färdigstrykning bestående av en eller två strykningar beroende på vad ni kommit överens (bör vara två strykningar för att ge ett fullgott resultat med längre livslängd.)

Är du inte nöjd med arbetet skall du snarast ta en besiktningsman som bedömer jobbet.

Du skall inte betala hela beloppet utan har normalt rätt att hålla inne 10% tills det är godkänt i slutbesiktningen, är det större fel får du hålla skäligt belopp för att åtgärda felen med annan entreprenör men du skall snabbt få fram en besiktningsman

Besiktningsmän hittar du på http://www.sbr.se/
 
Nej, ej OK. Detta är en slarver!! Håll inne vad som krävs för en ommålning + rengöring av hängrännor. Den personen saknar yrkesheder. Troligen hela summan?
 
  • Gilla
Micke_vb och 1 till
  • Laddar…
Om man ser på sista kortet med häng rännorna så ser det ut som om det är målat med roller. Är det verkligen normalt för en yrkesman att göra så?
Jag trodde i alla fall trånga utrymmen som under häng rännor fick man fortfarande måla med pensel..
 
När det gäller kladdet på hängrännorna så verkar det som om målaren haft lite brådis och tänkt att eftersom det knappast syns när man tittar på huset, utan enbart om man glor upp mot takfoten så är det OK. Här skulle han ha städat upp efter sig, några kladdstänk är dock nog oundvikligt om man inte avtalat att rännorna skall plockas ner.

När det gäller fasaden så är ju som påpekats frågan om färgen lossnar om man pillar på den med nageln, om det är så, så det slarvats rejält med skrapningen. Är bara ytan ojämn.... så är det så en fasad ser ut över tiden, speciellt om man väntar allt för länge mellan att måla.

Tänk på att det är en husfasad och inte en bordsskiva som är målad. :)
 
Vore intressant att höra hur fakturan är formulerad samt kostnad. Enligt bilderna ser det inte ut som något underarbete gjorts.
 
En kladder till målare.....
Vi har anlitat samma målare under alla år och det blir sämre för varje gång.
Det beror säkert på pressade priser från Polacker, Estländare m.fl. som tar jobben till låga priser.
I framtiden målar vi nog själva om eftersom vi har högre krav än vad målarna vill utföra.
Målning intill hängrännor använder jag en bockad plåtbit som hänger i rännan och flyttar den allt eftersom. Fungerar väldigt bra.
 
Måste hålla med Nimajneb här. Kan du pilla lös färg med nageln så är det inte nog bra skrapat, men att fasaden ser skrövlig ut beror mest på att man har väntat för länge med att måla om dvs att man kan skrapa bort en del färg men resten sitter där den sitter. Vill man få bukt med det så anlitar man nån firma att blästra kåken trären eller så byter man fasad. Det är inte varken målarens fel eller problem.

Hängrännorna däremot var under all kritik. Om det kommer en färgfläck så är det faktiskt sånt som händer, men att man stött med rollern hela vägen är givetvis inte ok. Och jo, vi använder ofta en elementroller till foder och dyl eftersom det går snabbare och det inte blir nån kvalitétsskillnad mot att pensla det.

Men med måleriet är det som alla andra hantverkare, det gäller att inte ta den billigaste och kolla på arbeten som dom har gjort tidigare.
 
Värsta slarvjobb jag har sett förutom på dagis! Det syns ju tydligt att färgen sitter löst, på bild två är det övertydligt! Betala inte en krona förrän han har gjort sitt jobb, hittills har han ju gjort mer skada än nytta. En seriös yrkesman skulle aldrig göra ett så här dåligt jobb ens om man bad om det.
 
  • Gilla
Micke parkett
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.