Mikael_L
Fina projekt. Bra idé att inte riva kakelugnen om man skulle ångra sig. Förvisso tappade ni lite golvyta, men det går kanske att leva med.

Ang spottarna så verkar det inte vara symmetriskt lika stor sträcka utan spottar på vänster som höger sida. Så det finns kanske en annan tanke/önskemål med placeringen än jämnast ljus.
 
Mikael_L skrev:
Ang spottarna så verkar det inte vara symmetriskt lika stor sträcka utan spottar på vänster som höger sida. Så det finns kanske en annan tanke/önskemål med placeringen än jämnast ljus.
Så tänkte jag med. Skulle man sätta det där med x avstånd till kant och 2x mellan varandra så skulle det bli glest, då kanske man skulle ha haft fler.
Huvudsaken de kom dit :)
 
Ja, personligen så anser jag att man hade fått ett bättre resultat genom att lägga till en spott till och gjort som jag skrev med avstånden.
Men vad vet jag? Jag är ju bara elektriker...

;)

//Patrik
 
Mikael_L
Utan att veta något mer om omständigheterna så håller jag med dig Patrik.

Men samtidigt vet vi inte om det finns någon anledning att inte lysa upp den änden av trappan/tomten ...

Det kanske står en oerhörd ful trädgårdstomte där, som byggaren inte vill se mer än nödvändigt av. :D

edit:
Nu ska jag inte sabba tråden något mer. :surprised:
Det är trevligt att få ta del av dina bilder, Nefcairion, så du får gärna fortsätta.
 
Redigerat:
Tack, Mikael.

Ja, kanske det. Och så tillvida att TS inte gett specifika instruktioner om det till sin elektriker så har h*n gjort installationen själv (eller någon bekant som inte är elektriker). Och det var just det jag ville få fram från början att jag gissade att TS gjort installationen själv just för att det sitter tre stycken i "mitten" och därför, enligt min mening, ser lite konstigt ut.

//Patrik
 
Skulle tro att spottarna är centrerade över sängen. En på varje sida, och en i mitten.
 
Ja, det är möjligt, det var fint.
Dock så pratade väl vi (iaf jag) om spottarna i altanen ;D
 
Ja, trappen. :)

//Patrik
 
Då får jag nog hålla med. :)
 
lustigt att du frågar :) tycker med det såg konstigt ut men följande var att Clas O säljer lamporna och det får plats 10 st i varje "dosa" och ville haft fler men fick ej plats och den till dosa på sammaplat gick ej för då skulle jag inte nå dom andra spottarna :)

så håller med, det ser inte 100 % ut men det funkar :)

edit: var mening att det skulle vara ett svar till partik hed :)
 
senmathal skrev:
Snyggt och fint allting men var rinner vattnet från altantaket när det regnar? Kanske lutar det lite utåt fast det inte ser ut så.

/Mats

Det är 5 ° lutning på taket, kunde inte göra mer då höjden hade blivit för låg vid slutet utav taket! Men gott att få skyffla lite snö på vintern :)
 
JOW skrev:
Så tänkte jag med. Skulle man sätta det där med x avstånd till kant och 2x mellan varandra så skulle det bli glest, då kanske man skulle ha haft fler.
Huvudsaken de kom dit :)
är det trappen ni talar om ? dom i trappen är i samma mått mellan alla lampor och utekanter men dock så ville jag haft 2 på vardera sida om de befintliga!
 
Hej! Jag tycker altanen är riktigt snygg men förstår inte varför plasten ligger där, vart ska allt vatten ta vägen?
 
Kakelugnslösningen är genial. Mycket enkelt (nja förutom damm, smuts och kanske bråk hemma då :) ) att riva om man så vill. Dock undrar jag om du lämnat någon ventilation. Skulle vara bra om det var liten luftspringa i väggen så luft kan röra sig.
Däremot undrar jag om plast utomhus överhuvudtaget hör hemma där. Tror mer på duk och ganska mycket kross på det för att tynga ner det. Plast brukar förr eller senare ställa till det. Dels finns det alltid fukt kring plast och dels kan avrinningen bli sisådär dels blir det massa krångel med runt plast efter några år. Men det är dock bara min åsikt. I detta fall går det säkert utmärkt. Få saker skapar sånt mervärde som en schysst uteplats så GRATTIS!
 
Mikael_L
Ja plasten tänkte jag inte på ... ;)
Nä precis som andra skriver, markduk är ju det normala.

Ligger plasten med fall och i huvudsak ganska plant, så det inte samlas pölar så blir det säkert helt OK ändå, tror jag.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.