Tack för all positiv respons!

Vi hade slutbesiktningen idag - inga anmärkningar! Direkt efter gick de två första flyttlassen - imorgon bor vi första natten :)
 
magnusos skrev:
Huset är grundmålat från fabrik och eftersom vi ska ha en svart fasad så valde vi en svart grundfärg... Minskar risken för att det ska blir springor när träet rör sig...
Grattis till flytten och ett mycket fint hus! Vad har ni målat med för svart färg?
 
Färgen är från Enwall och Claesson och heter Lasol Fasad Matt svart
 
Saxade lite från Minhembio... kommer fortfarande inte riktigt överens med byggahus-forumet...

Update 11-08-06; Då har vi satt igång. Var på Byggmax kl 9 imorse när de öppnade och handlade balkskor, skruv, reglar (45x170) samt betongplattor (350x350). Imorgon handlas resterande bärande reglar. Förhoppningvis kommer vi efter helgen kunna börja med att skruva trätrallen (28x120). Elen (som var förberedd) har jag nu dragit fram för att kunna koppla in LED-spottarna (biir nog COSA 30). Jag har förberett med en rör för att kunna dra en vattenslang till bortre delen av trädgården (missade att vi borde ha satt fler vattenutkast utvändigt). Bilder på det hela kommer imorgon!


Update 11-08-05; Nu börjar energin komma tillbaka (och ekonomin också :). Inköpslista för altanbygge är nu skriven. Prisuppgifter för bärlager till garageuppfart, gångar och pergola framtaget och åtgång beräknat. Väntar på konsultation från vår markkontakt - sen beställs det hem en så där 20 kubik bärlager :). Prisuppgifter på matjord har jag fått nu också - går troligtvis åt runt 20 kubikmeter jord också. Markarbeten är riktigt spännande!! :) Håller på och tittar på 50x50 cm betongplattor till pergolan också - inte helt lätt att hitta. VIll inte ha en fasad kant utan helt slät. Pergolan blir tung att få till - måste handjaga in allt bärlager samt sättsand!! Träkonstruktionen är ju ivägen. Men men... På det så ska plattorna läggas som väger runt 30 kilo styck (har bara hittat plattor som är 5 m tjocka)! Vi har även börjat titta på rullgardiner till sovrummen för mörkläggning och insynskydd. Finns inga standard på t.ex. IKEA att köpa för fönster som är 210 cm höga... Likaså så ligger solen på yngsta sonens rum på kvällen, nu planerar vi för en sk screen utanför hans fönster - fungerar som en rullgardin för utomhusbruk. Offertar tagna från ett företag - fler kommer!


Tomten är nu också grovplanerad!




hq




hq



Är riktigt nöjd med infällda LED-spottarna:


hq

Från framsidan:
hq
 
  • IMG_0022.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • IMG_1443.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • IMG_1447.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Mycket fint hus! Har du valt bort gästrummet som syns på den första översiktsbilden, som en egen byggnad?

(Jag har även skickat dig ett PM med en annan fråga.)
 
Vi har bygglov för gäststugan men prioriterade bort den i första läget. Hoppas vi kommer kunna bygga gäststugan inom 5 år som bygglovet gäller. //Magnus
 
Återstår att kapa till stolparna i lämplig längd. Till sommaren kommer troligtvis staketet målas i samma färg som fasaden.


hq

By night:

hq
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.