O
Själv skulle jag hellre se till att få ett så lågt arvode som möjligt. Det ger mer pengar i fickan i slutändan, enligt mig.
Men så är jag allergisk mot mäklare i synnerhet och homestyling i allmänhent
 
Tack för alla tips!

Vi har förhandlat oss till ett lågt arvode och flyttstädning, mäklare och fotograf brukar ju ändå komma med förslag om det är några möbler som ska bort så där är jag inet orolig. Har förstått att jag måste rensa ungarnas lekrum för där är det ju kaos och kaos skrämmer faktiskt bort, byggankans sambo ovan är ju ett bra exempel på det :(
Igår gick jag ut med en massa saker till förrådet men så fick jag höra att även förråden brukar visas upp på visningarna... stämmer verkligen detta? Får såklart kontrollera med min mäklare för det var inget vi räknat med, där är ju fullt med utomhusmöbler, gräsklippare och sommardäck...
Får trycka upp alla saker på vinden istället då...

Håller med om att det inte får vara för stylat, det ska synas att det bor någotn där eller man ska kunna känna att det kan kännas som hemma, inte för sterilt. Får försöka fixa det i helgen har dock barnkalas gånger två och en annan med vattkoppor därhemma... fotografering på måndag, ska bli spännande att se bilderna!
 
Det beror på vad man säljer för objekt. Om lägenheten eller huset är slitet och behöver renoveras så har det nog inte lika stor betydelse hur det ser ut när folk kommer på visning. Men om det är ett hyfsat nytt objekt så är det av större betydelse hur det ser ut redan på korten som presenteras i annonsen. Om man som köpare har för avsikt att inte behöva måla/tapetsera om det första man gör så är det attraherande med ett trevligt och luftigt möblemang. Att anlita en fotograf betalar sig garanterat. Det kosta ca 2-3 tusen kr och dom pengarna får man garanterat igen. En stökig miljö redan i annonsen gör att många inte ens åker och tittar på objektet.
 
Ett till tips som gör skillnad är att om det står ett matbord i köket som tar 8 personer men köket är byggt för ett bord för 6 personer så kommer många att observera att det är trångt. Men om man då ställer dit ett bord för 4 så ser det inte lika trångt ut. Det är också sånt som en stylist ofta ser och ändrar på inför fotografering.
 
O
Ett tips om man någurlunda duktig fotograf är att ta bilderna själv. Det blir oftast bättre än mäklarnas bilder.... "Mäklare är inget yrke, det är pågående rättsprocess"

En stylist är inte annat en någon som vill tjäna pengar på att ge råd som man oftast själv redan kan räkna ut! och faktiskt, i bland kan mäklaren vara till hjälp, och det ingår i hans arvode!

Ett tips kan vara att låta en vän kritiskt granska huset innan fotografering. (brukar inte kosta något)
 
Odjuret:
Du verkar väldigt nitisk mot homestyling, 4 inlägg från dig i denna tråd där du konsekvent motsätter dig...

Vi sålde nyss våran lägenhet och slutpriset hamnade 42% över utgångspriset. Jag hävdar bestämt att detta beror på just homestylingen och proffsfotografen som fixade kanonbilder!
Vår lägenhet är den 2:a som sålts dyrast i hela föreningen (ca 70 lgh), näst på tur var en identisk lägenhet i samma uppgång som gick 23% under vårt slutpris och denna lgh såldes omöblerad (halvtaskiga tapeter/färg) ca ett halvår före våran.

Bostadsköpare köper med ögat och det första intrycket är viktigast. Har du då inte säljande bilder i din mäklarannons, så blir folk inte hugade. Spekulanterna sitter o tittar på dina mäklarbilder i timmar för att sedan gå på visning som endast håller på i kanske 15-30 minuter. Därför gäller det att redan ha fångat spekulanternas intresse innan de går på visningen, så att visningen bara blir en sorts bekräftande för att infria förväntningarna på objektet.

I våran lägenhet så hade vi före fotograferingen/visningen tagit bort lite möbler i vardagsrummet för att göra det luftigt, ställt in alla hygienartiklar i badrumsskåpet, lånat in lite snygga kuddar, vaser samt ställt in en blomkvast. Mer än så behövde vi inte göra då våran lägenhet var ganska clean sedan tidigare...
Jag hade också förberett med att måla om taket i hela lägenheten, ta bort lite kablar, städa källarförrådet etc. Precis före visningen så sopade jag trapphuset och ställde ut några marchaller.

Slutsats: Ja, det lönar sig med homestyling och proffsfotograf d^_^b
(Iaf om man redan har schysst inredd lägenhet och har möjligheten att låna in prylar under fotografering/visning)

Och NEJ, jag är varken fotograf, mäklare eller stylingspecialist! ;)
 
I vår förening har det hittills sålts 3 fyror, de har gått för 2 225, 2 200, 2 100 (den billigaste var i sämst skick) och nu säljer föreningen en fyra med gammal köksstandard men i övrigt nya golv, ommålad och stylad. Den är just nu uppe i 2 350 i budgivningen som inte är slut än. Det enda som skiljer är stylingen (och köket är som sagt i sämre standard än de två som sålts för ca 2,2 miljoner.

Ganska uppenbart att styling och uppfräschning gör skillnad, då är det ändå inte ett exklusivt område på något vis!
 
Har själv inte homestylat, men vet en som gjort det.

motsvarande lägenhet gick för 1 miljon, kanske något mer, läget var normalbra, inte jättecentralt. Denna var stylad som f*n och de fick 2 miljoner för den. Jag är inte bitter...
 
O
tja, såldes en lägenhet där jag bor, nymålad och nystylad, gick för samma pris som lägenheten under som inte var nymålad eller nystylad, dessa lägenheter är likadana det ända som skiljer är ena på vån 2 andra på vån 3.

Men vad menar ni med stylad? Att man bygger om lgh för dyra pengar? klart att du ökar värdet på lgh om du fräschar upp den, men det är inte det folk menar är homestyling utan det är oftast lite andra möbler å sånt.
Det är nämligen intressant vad ni menar!

Såldes i samma förening två lägenheter båda var topprenoverade men inte homestylat eller några proffsfotografer, men dessa gick för rekordsummor. Men då är dom väldigt nyrenoverade.
Ena lgh gick för mer än vad större lgh i samma förening går för, totalpriset inte kvm pris.

Jag har aldrig sagt att det inte lönar sig att fräscha upp lägenheten, jag har bara reagerat på det faktum att betala någon för att göra jobbet som man kan göra själv med lite hjälp av vänner och internet.
Självklart är det bra med bra bilder.
 
Redigerat:
En stylist kan med fräscha ögon se vad som behövs göras för att få till det där som faller de flesta i smaken. Tex att plocka bort fotografier på hunden,farmor, tant Molly, och den gamla geten som du knäppte kort på -64 på semester i sudan. Vidare så ordnar dom så att alla blommorlådor med krasse och örter som tar upp hela balkongen tillfälligt flyttas undan så att man kan komma ut och se den fina utsikten. Den hemsnickrade bokhyllan som tillverkades i slöjden och spinkfågeln från pappslöjden göms undan till visningen är över.
Joo det spelar visst roll men homestaging, man blir lätt hemmablind :)
 
mhg_3 skrev:
Får trycka upp alla saker på vinden istället då...
Jag tittar på vinden också! :D
 
Nyfniken: inte låter väl mäklaren folk titta på vinden? Vid en besiktning, självklart men inte på visningen?

Odjuret: vad jag menar med homestyling är att fixa till med gardiner, blommor, plocka undan personliga saker byta ut ngn möbel etc. Att bygga om låter helt klart för dyrt... dock har vi valt att måla om två rum men det är för att laga sprickor som uppstått under andra arbeten på gatan samt efter insättande av ny ytterdörr. Det lyfte visserligen :)

Precis som många andra är jag av delad mening, jag vill på en visning gå in i ett fräscht hus som det känns som någon tagit hand om. Att gå in i samma hus som slitet och nedgånget väcker visserligen renoveringslustan men det finns nog inte lika många köpare och priset bör inte bli lika högt. Jag tror att många idag bara vill kunna flytta in, helst slippa måla om tom.. eller?
 
Jag tror inte att alla är intresserade av att titta på vinden vid en första visning men jag tycker det känns självklart att mäklaren ska visa alla utrymmen som köparen vill se, annars vet man ju inte vad man bjuder på.
 
O
Jag har aldrig sagt att det är fel att fixa till och "homestyla" Jag tycker bara inte att man skall betala för det eftersom man inte får igen de pengarna enligt min erfarenhet.
Självklart är det lättare att sälja ett hus eller en lägenhet som är fräsch! Men det behöver ingen expert säga till mig ;)
Använd sunt förnuft, läs böcker och sök på nätet. Så blir det lika bra som en styling firma men billigare!

min åsikt har alltid varit att man skall göra jobbet själv!


hmmm klart man vill kunna inspektera alla ställen, annars blir man misstänksam.
 
mhg_3 skrev:
Nyfniken: inte låter väl mäklaren folk titta på vinden? Vid en besiktning, självklart men inte på visningen?
Givetvis tittar man på vinden, och i källaren och alla andra sidoutrymmen. Allt annat vore otänkbart.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.