AnneFi
Jag vet ju själv hur jag tänkt att vår nya planlösning ska vara men det hade varit roligt att höra någon annans förslag eftersom man lätt kan fastna i sitt eget tänk.

först och främst vill jag ha tips på program. Jag kan inte rita i sketchup eller något annat program,
förstår inte hur jag får fram måtten eller hur man ritar innerväggar eller någonting.

här är en icke skalenlig paintbild
vårt största problem är att köket är litet och trångt, vilket inte syns eftersom ritningen är så dålig.
hur hade ni löst det?

huset-1.png
IMG_0702.jpg
 
AnneFi
kan tillägga en sak som ännu mer visar hur dålig min ritning är att vårt hus är 9.35M långt (kök matsal) och 7,85brett (matsal vardasgrum)
 
Hej!

Det är nog tyvärr så att det inte finns några program som ritar av sig själv... Alla kräver ju någon typ av inmatning från din sida. Vad gäller just sketchUp så kan man googla och få fram massor av "hjälp-filmer" om hur olika funktioner används.

Min erfarenhet är att SketchUp är det som snabbast ger resultat när man väl börjar, dessutom är det gratis... själv anväder jag AutoCad Civil 3D i yrket men då pratar vi ganska feta licenspengar.

Mvh Wasa
 
AnneFi
jag har matat in att jag vill använda mig av mm men hur får man fram måttangivelserna när man ritar?
 
Hej

När du väljer tex linje så pekar du ut startpunkt, riktning och drar linjen till önskad längd (måttet anges i rutan längs ner till höger. Där kan du också skriva vilken längd linjen ska ha, tex 2500 (enter). För att ange storlek för rektanglar skriver man måtten med semikolon mellan tex 2500;1500 (enter)
 
AnneFi
jag får trixa med det mer när jag kommer hem från jobb ikväll. kan inte skriva något i den rutan nere till höger. förstår inte vad jag gör för fel :(
 
Jo det kanske är bra att jobba lite nu oxå :-D

För att förtydliga...

När linjens startpunkt är satt behöver du inte ställa markören i den lilla rutan utan skriv bara in önskat mått och enter. I rutan visas vad du skriver men som sagt, du behöver inta "stå" med markören i rutan...

Mvh
 
AnneFi
tackar! då har jag nästa problem. varför blir de inte en kvadrat när jag stället samma mått på båda ledderna?
 
Det kan vara så att du luras av perspektivet som genereras i programmet.. Prova att välj Camera / Standard views / top...
 
AnneFi
det har jag gjort, en rektangel inte kvadrat.. hmm.
 
Du kanske skriver , istället för ; mellan måtten. Det ska vara ;
 
AnneFi
haha! tack för ditt tålamod :D
 
Du är ganska låst av trapporna på ena ledden, så om köket ska vara kvar där det är finns ju inte så mycket att göra åt ytan. Däremot får du mycket mer volym om du tar bort överskåpen och har allt porslin och annat som används vid dukning av bord i matrummet istället. Planera köket så att diskmaskinen hamnar närmast matrummet för minimalt med spring med ren och smutsig disk.

Alternativet är väl att göra kök av matsalen och matplats av nuvarande köksdelen, hörnan bredvid källatrappan kan isåfall bli bra klädkammare eller ett litet badrum.
 
Det är helt lungt... Blir du för jobbig så kör jag på med standardsupportsvaret "starta om datorn, installera om programmet och starta om datorn"
 
AnneFi
ni får nog vänta med förslagen till det kommer en riktig ritning märker jag :D
det bruna i matsalen är fönster och en altandörr.
det långa smala är hallen och det får inte plats ett köksbord på ytan bordet är nu.

kommer en ny BÄTTRE ritning i natt :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.