Tyresö
När vi flyttade in i vårt hus, hade säljaren printat ut elårsförbrukningen för dom tidigare 5 åren. Han fick uppgifterna via "Vattenfall". Han visade dom för oss, och om vi ville, kunde vi även dubbelkolla med "Vattenfall". Den informationen räckte för oss. Det verkar mest vara ett spel för gallerian med dom där energideklarationerna.
 
inte ens boytan är rätt i våran.... :p
 
Åk och köp lite frigolit .... 2-3 cm tjock ....
lägg det på golven i de rum där ni är mycket och som inte snart skall brytas upp....
lägg sedan mattorna ovanpå .... då klarar ni iallafall tårna tills vidare....

///BG
 
Nu är jurist kontaktad som tycker vi har ett solklart fall, får se hur fortsättningen följer.

Under köksgolvet fanns enbart sten, ingen isolering eller något. Brädorna låg rakt på stengolvet, när vi brutit upp en planka såg man dagsljuset! Däremot har de haft vattenskada vid vatten/avlopprören så där har de petat runt vanlig isolering när de brutit upp runt där, och således sett att det enbart finns sten under golvet....
 
En snabb fråga, har ni ens gjort en besiktning av huset? Verkar ju som att ni inte kollat upp speciellt mycket av det man läst? Att "lita" på en säljare är som att kasta pengar i sjön. Det är ens egen skyldighet att kontrollera saker och ting. Hoppas ni får ersättning men tycker å andra sidan att ni borde ha grävt lite mer information innan köpet.
 
Hej
En fundering: Finns det någon öppen spis i huset alt. imkanal direkt i murstocken ? Förstod aldrig varför mina bröder aldrig kunde vara i vår gemensamma fjällstuga när det var riktigt kallt ute. DE STÄNGDE ALDRIG SPJÄLLET I ÖPPENSPISEN ! . Genom denna uppvärmda murstocks helstenshål forsade det ut varmluft som ersattes med kall luft som togs in genom de, även i detta fall, bristfälligt isolerade golven och väggarna . Gjorde ett test en vinter och skillnaden i temperatur efter en kall natt var cirka 8 grader inomhustemperatur.
Bara en ide´.
/LOB
 
Ja, vi har såklart besiktigat huset och provtryckt kakelugnarna. Besiktningen visade dock inte på något sådant här, och uppenbarligen är något mer fel med huset än golven, då de är åtgärdade nu och vi har just nu 4 plusgrader i huset med alla element påslagna och LLVP (som inte ger så mycket nu då men).

Alla luckor till murstocken är också stängda.
 
Jisses, jag skickar er en tanke och hoppas den värmer en liten gnutta inombords åtminstone.
 
Tack så mycket. Det är ganska tufft nu, och jag är enbart glad att vi inte har några barn som måste bo här.
 
Fast att det inte fanns isolering under golvet är väl inget skäl till att bli arg på säljarna Om nu inte de sagt att det fanns isolering där.
 
Nej men att de håller fast vid att de ej haft golvkallt, fastän de uppenbarligen måste haft det precis som oss, dvs. 8 minusgrader på golvet.
 
Bex0 skrev:
Ja, vi har såklart besiktigat huset och provtryckt kakelugnarna.
har ni börjat elda i kakelugnarna ? Ni har kanske bara några små elelement ( under)dimensionerade för att enbart hålla huset frostfritt när det inte eldas i ugnen/ugnar. Fler eller större element kan kanske underlätta övervintringen om ni nu inte eldar kontinuerligt med ved. Låga elräkningar kan också tyda på att el är bara stödvärme för hus som i grunden ska värmas med ved i befintliga eldstäder. Vad står det om vedförbrukning i din energideklaration? Är det deklarerat ca 20kbm/år så hjälper ingen advokat ....

När ni nu eldar med alla tilluftsventiler stängda så drar ju kaminen in ny luft genom alla sprickor som finns i huset ( mest genom golv?). Rökgaser som går ut genom skorsten måste ju ersättas med nytt luft för att undertrycket i huset inte blir alltför stor. Det blir många m3 luft som ska in så det är kanske ett läge att släppa in luft genom något ventilationspjäll i rum där man håller på och eldar? Det kanske ger varmare golv i andra rum?
Lurviga mattor, tjocka gardiner som man drar för på natten bidrar lite till att bevara värmen :)
gaia
 
Ja det finns en kakelugn att elda i då den på övervåningen fick eldningsförbud (och den är dessutom inte eldad i på 30 år), resten är element. Det finns 2-3 element i varje rum så underdimensionerat är det inte om huset varit i något sånär normal standard.

Det är inte bara golven som är problemet tyvärr. Vid köpet sas att isolering sprutats in i ytterväggarna men det finns bara innervägg-ett timmerlager - en ytterpanel. ingen isolering alls. Mäklaren har varit här och kollat idag så det reklameras som dolt fel tydligen.
 
Bex0 skrev:
Det är inte bara golven som är problemet tyvärr. Vid köpet sas att isolering sprutats in i ytterväggarna men det finns bara innervägg-ett timmerlager - en ytterpanel. ingen isolering alls. Mäklaren har varit här och kollat idag så det reklameras som dolt fel tydligen.
Dolt fel?

Det låter snarare som att säljaren lämnat en osann utfästelse. I sådana fall är det nog inte ett dolt fel.

Däremot kan (skall) du kräva skadestånd från säljaren. Problemet brukar vara att bevisa att utfästelsen lämnats. Kan mäklaren intyga detta? Finns det skriftligt?
 
Redigerat:
Ja jag trodde också det, för ett dolt fel är väl något som varken vi eller säljarna kunnat veta om?
Detta är ju något de måste vetat, men de hävdar fortfarande att de inte haft kallt , varken på golven eller i själva huset. Vad som skiljer denna vinter från andra kan jag dock inte komma på, för 3 grader räknar jag som kallt inne i alla fall...
Mäklaren är väl den som kan intyga allt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.