Hade tänkt använda mig av denna dimmer för att dimmra 2 olika grupper. Men ena är 12V och andra 24V. Enligt kopplingsschemat verkar det inte funka att dra 2 olika spänningar till dimmern. Så skulle det funka att dra 24V till dimmern och sedan lägga en 24-12V trafo mellan dimmern och 12V belysningen?
 
  • Kobl4911-1910.gif
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ser inte så ut. Det är inspänningen som kan vara 12 eller 24 V. Eftersom det är en PWM-dimmer så blir det samma spänning ut.
Du kan inte seriekoppla 12V-lamporna och mata med 24V? Jag vet inte vad en trafo tycker om PWM.
 
Det är 4st Hide-a-lite bright eye led som ska kopplas på 12V och det står att dom ska seriekopplas, så tror inte det hjälper. Nu hittade jag inget om att det är 12v dom vill ha men vet att jag sett det tidigare, 350mA och 3x1w är dom på så borde vara 12v.
 
Får den uppfattningen att den här dimmern inte är avsedd för konstantströms-LED (sådana som du tänker använda), då det står att den lämnar upp till 2.5A per utgång. Dina LED ska kopplas i serie med varandra och matas med max 350mA via lämplig konverter.
 
Glömde skriva att det är Elkos dimmer
 
Ska du dimmra konstantströms (eller konstantspänning för den delen) så använd en converter med inbyggd dimmer. Tex "Jolly"
 
Har klurat på detta och denna borde funka. Men problemet med att det är både 12 och 24 volt kvarstår. Finns det någon trafo/converter 24-12 (eller 12-24) som man kopplar primärsidan till dimmern och när den dimmras så dimmras sekundärsidan motsvarande?
 
Du nämner ovan att det är 4st Hide-a-lite bright eye led du har?, 3x1W, 350mA vilket blir 12 stycken power-LED sammanlagt, precis vad Jollyn du länkar till klarar av enligt specen. Men Jollyn lämnar max 43V i 350mA vilket kanske inte räcker då varje LED har ett framspänningsfall på runt 3.5V !? Det framgår inte vilket LED-chip som används i dessa.

Har du fler armaturer? Vad gör att du hakar upp dig på 12/24 V?
 
Segge skrev:
Har klurat på detta och denna borde funka. Men problemet med att det är både 12 och 24 volt kvarstår. Finns det någon trafo/converter 24-12 (eller 12-24) som man kopplar primärsidan till dimmern och när den dimmras så dimmras sekundärsidan motsvarande?
Exakt vilka armaturer ska du driva? Har du olika? Några med 12VDC konstantspänning och några med 24VDC konstantspänning?
 
Ah.. Är det Hide-a-lite Bright Eye? Dessa är konstantström 350mA inte konstantspänning 12VDC. Bara att köpa en Jolly å ställa in den på 350mA så är det lugnt. De ska seriekopplas + till -

+ från jolly till + på första, sen - på första till + på andra osv till sist - från sista till - på Jolly
 
Tack Rrrrr, precis, 4st bright eye, sen ska även har hide-a-lites LED strip under överskåpen, den som är 24v 12w/m. Funkar det att koppla in den på andra kanalen på dimmern?
 
Andra kanalen på dimmern?

Jolly behöver du ingen dimmer för att dimmra, du dimmrar den med en vanlig återfjädrande brytare.

Strippen går också bra att driva/dimmra med en Jolly, då ställer du in denna på 24V. Man kan ha synckabel i mellan båda Jolly om du vill att båda ska styras från samma knapp.
 
Jaha, men jag ville använda Elko Plus PWM LED dimmer. Eller måste jag förpassa den till det runda arkivet?
 
Har inte läst nåt om den där, men jag tycker att de ser ut som att den ska användas till konstantspänningsled? Och sättas på sekundärsidan av trafon.

Funkar alltså inte med de armaturer som du köpt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.