Hösten 2008:
Vi förbokar en tomt på 1100 kvm i samma område i Kumla som vi bott de senaste 3-4 åren.

080902 - Träffar Borohus återförsäljare i Örebro och får stort förtroende för honom och han verkade seriös. Vi får offert på ett nyckelfärdigt hus från Borohus som skulle ta 15 veckor från start till att det skulle vara färdigt.

081002 Skriver under husleveransavtal med Borohus

081219 - Byggsamråd och kontrollplan hos kommunen,där träffar vi entreprenören som har byggfirma i Kimstad och återförsäljaren presenterar honom som den byggare som kommer att bygga Borohusen i länet. Återförsäljaren sa även att eftersom byggaren var hans landsman så kunde han gå i godo för honom (något som ingav oss trygghet) Efter mötet får vi flera bilder på hus som END Bygg ska ha byggt och andra goda referenser.

090120 Undertecknar entreprenadkontrakt med END Bygg.

090224 - Hus och Carport levereras, 2 veckor innan började de entreprenören med plattan ( Vi hade fått veta att plattan skulle påbörjas minst 3 veckor innan huset sattes upp eftersom den ska hinna torka innan,något som inte gjordes).

Under bygget ser vi inga fel, det enda vi märkte var att när vi kom för att kolla upp bygget så fanns bara personal från END Bygg men vi tänkte inte så mycket på det eftersom vi antog att han tog in kunniga underentreprenörer (som det var sagt) samt att Borohus återförsäljare var där och hjälpte till med byggandet. Han ville också få vara den som målade huset utvändigt, på sidan om. END Bygg ville dock inte det utan vi fick offert och dom själva skulle färdigmåla huset. Vi tog även offert och END Bygg gjorde en inglassad veranda med balkong som vi hade med på bygglovet.

091026 - Slutbesiktningen sker och det gjordes lite anmärkningar (som byggaren fixade på plats med lite tipex och spackel). Vi fick inte alla nycklar av byggaren eftersom dom planerade att komma in i huset för att fixa saker som påpekats av besikningsmannen + andra saker som han visste var fel. Det saknades intyg som visade byggarens behörighet när det gällde våtrumsintyget och elbehörighet. END Bygg har hela tiden sagt att dom är behörig elektriker. Byggaren lovade att dom skulle skicka dessa intyg till besiktningsmannen snarast, något som självklart inte har gjorts då elen inte är gjord av behörig personal. END Bygg har även sagt att han har våtrumsintyg men att den gått ut, besiktningsmannen har kollat upp detta och fått reda på att byggaren INTE har våtrumsintyg och trots detta har han gjort våra badrum.
VVS har även det gjorts av byggarna själva, helt utan behörighet eller kunskap.

091029 - Vi flyttar in och börjar upptäcka en massa fel!
Kaklingen i köket ser ut som om vi skulle ha gjort det och har många hål och är ojämt gjort. Elen funkar inte i vissa rum, det finns ingen golvvärme eller varmt vatten trots att vi köpt en dyr värmepanna med en extramodul för fjärrvärme just för att vi alltid ska ha varmt vatten..

Vi ringer både byggaren och återförsäljaren omgående och påtalar alla dessa fel. Både återförsäljaren och byggaren sa att de skulle kolla upp detta, men inget hände.

091113 - Skickar vi iväg första mailet till återförsäljaren och byggaren som påminnelse på de påtalade felen, det rör sig mest om " skönhetsfel" men också ingen el i flera uttag och nästan ingen golvvärme( Hade lite värme i nerdervåningen) och fortfarande inget varmt vatten. För att våra barn skulle få bada fick vi börja
koka upp vatten och blanda med det vatten vi fick i badrummen, vi föräldrar fick duscha kallt från att vi flyttat in till mitten av december -09.

Byggaren menade att det var värmepannan det var fel på, men S-värme som har hand om NIBE värmepannor i Kumla menade att byggaren kopplat fel, det blev en massa tjafs mellan byggaren och värmekillen, och det hela blev lite infektierad dem emellan, byggaren reagerade genom att baktala värmekillen.

Dec 2009.
Situationen med värmen blev ohållbar och vi bad Roger på S-värme se vad han kunde göra, och han kopplade in elpatronen i värmepannan så att vi skulle ha värme och lite varmtvatten ( Den värmepannan som vi har fungerar bäst utan elpatron,speciellt då vi har fjärrvärme).
Roger kommer och ordnar så att vi får lite värme, men några dagar senare kommer byggaren och Borohus återförsäljaren och börjar meka med värmepannan vilket gör att vi blir utan golvvärme och varmt vatten IGEN!
Efter att vi påtalat detta kommer återförsäljaren med byggfläktar som vi måste ha på för att ha lite värme, återförsäljaren säger att denna elförbrukning kommer byggaren att stå för, något som byggaren inte velat göra och vi har fått betala fakturan.

Till slut fick någon på NIBE ringa byggaren och påpeka att värmepannan är felkopplad och Ska kopplas in av behörig personal. Byggaren fick krypa till korset och ringa Roger på S-värme och be honom göra jobbet. I vår sons rum då 21 månader kunde man se istappar, inne i rummet så kallt var det i huset. Julveckan 2009 får vi äntligen värme och varmt vatten (på flera ställen funkar dock inte golvvärmen, då S-värme inte fick fixa det för END Bygg), byggaren ser att vi har larm i huset och ger oss till slut den sista husnyckeln.

100108 - Upptäcker vi att det läcker ut vatten från fondväggen i det stora badrummet. Nu har vi fått nog och mailar till Borohus huvudkontor om alla felen och hur deras återförsäljare helt enkelt struntar i oss. Får bra respons från Borohus centralt och som ringer upp både återförsäljaren och byggaren och talar om för dessa två att de måste agera.
Återförsäljarens svar till oss blir att vi har bott i huset i flera månader och att många av dessa fel orsakats av oss själva (vi har mailen kvar), återförsäljarens nochalans fick mig att se rött och jag började skriva på nätet om vad som hänt.

100109 - Får vi besök av en elektriker som ska kolla upp elen som byggaren nu säger att en behörig firma gjort (byggaren vill inte säga vem bara) trots att vi har sett honom göra det själv en lördag på övervåningen. Elektrikern hittar många fel på bara 15 minuter och råder oss att begära en elbesiktning på hela huset, eftersom elen i huset inte är gjord av en behörig elektriker.
Jag ringer upp återförsäljaren och säger till honom att byggaren INTE för komma in i huset som det var planerat den 100110 för att ordna med elen. Vi berättar för honom om elfelen som hittats. Han försöker att säga att han inte har någon skuld i det hela och att END Bygg inte kommer att jobba mer för honom (ändå så byggs det ytterliggare ett Borohus av denna byggare i Örebro).

100110 - Jag ringer upp elfirman (vi hittar ett nummer på ett Eon papper och pratar med den elektriker som enligt byggaren ska ha gjort all eljobb i vårt hus. Elektrikern säger att han gjort all elarbete,men ändrar sig när jag påpekar att vi sett byggaren göra arbetet på övervåningen. Då säger elektrikern att han gjort undervåningen och det blir lite pajkastning från hans sida mot byggaren.
I ett senare samtal erkänner elektrikern att han bara kopplat in husets el med Eons nät och säger att byggaren har elbehörighet och att han varit i vårt hus och kontrollerat och att allt är ok.

Under tiden har vi haft kontakt med elsäkerhetsverket flera gånger angående byggarens påstådda elbehörighet och de hittar inte honom i deras register.

100205 - Eftersom inget händer med vårt hus skapade jag en tråd i byggahus.se med bilder och en del av historiken. En medlem blev så arg att han tog kontakt med Borohus centralt och krävde att få veta hur de tänkte hjälpa vår familj. Folk blev väldigt engagerade

Några dagar senare får vi ett argt mail från återförsäljaren som kräver ett möte med oss, han själv och byggaren. Han ville få stopp på den smutskastningen(enligt dem) vi utsatt honom och byggaren för här på bygga.se
 
Redigerat:
100217 - hade vi ett möte på Borohus kontor med byggaren och återförsäljaren. Där försökte de övertala oss att en särskild besiktning var onödig och att byggaren kunde rätta till alla felen. Han skulle ordna så en elektriker kom och fixade felen och han själv skulle stå vid sidan och säga till elektrikern vad han skulle göra.
Vi säger att den särskilda besiktningen kommer att ske och då blir byggaren arg och går sin väg. Återförsäljaren har under mötet sagt att han själv sett byggarens elintyg medan byggaren säger att han har elbehörighet BB2 han har bara inte skickat in ansökan till elsäkerhetsverket.

100311 - En särskild besiktning görs och där hittas minst 48 allvarliga elfel ( de farligaste åtgärdas omgående under besiktningen), 31 byggfel hittas.
Byggaren vet med sig att dessa fel kommer att hittas därför kommer han inte till besiktningen. Närvarande var bara besiktningsmännen, vi och återförsäljaren.
Några dagar senare görs den särskilda besiktningen för rör och vvs, 23 fel hittas bl a att byggaren inte följt ritningarna.
Allt detta leder till att tak,väggar och även golv måste rivas upp för att åtgärda felen.

Återförsäljaren och byggaren menar att detta behövs inte alls och de tycker att vi är barnsliga som går vidare med detta och som kräver att behöriga fixar felen som vårt hus har. De har hela tiden sagt att felen inte är så stora och de fixar allt själva.

Nu när snön smält har vi sett att en elkabel från huset till carporten ligger blottad, den är inte alls nedgrävt. Dräneringen runt huset är inte nergrävd. Carporten har satt sig. Verandan har också satt sig vilket gör att vissa glassdörrar sitter fast och vissa hänger löst. Målningen av huset är mycket dåligt gjort.

Det har även kommit in vatten i dotterns rum på nedervåningen (mellan tak och vägg) och man kan se samma sak på rummet över. På fasaden på den sidan av huset ser man att plankorna svält upp

END Bygg och återförsäljaren menar än idag oktober 2010 allt huset är superbra byggt och att vi bara gnäller. Elen är idag halvfärdigt, efter att den behöriga elfirma ( som var med på den särskilda besiktningen) fått 50 000 sa byggaren att så mycket kostar el i ett nytt hus och vägrade betala mer. Badrummer på övervåningen är halvfärdigt då byggaren vägrar fixa fram det kakel vi hade, han säger att vi är krångliga. Badkar, toa och badmöbler står på balkongen utan skydd och blir förstörda, han säger att det är vårt fel. Inget annat är fixat !!

END Bygg och återförsäljaren säger nu till Gar-bo att det är vårt fel inget är klart, trots att det är dom som har avbrytet både el och kakel, någon vvs-firma har vi aldrig sett till.
Vad dom också glömmer är att enligt mail från byggaren är hans version att huset är färdigställt av behörig personal : att han står över dom och berättar hur dom ska göra ( trots att han alltså vissat att han inte vet hur man bygger hus ).

Kan även säga att Gar-bo inte tog kontakt med Borohus försäljaren utan att försäljaren har självmant skrivit ett mail till Gar-bo med lögnerna om att det är vi som inte velat få huset klart. Alltså så väljer återförsäljaren att stå bakom byggaren trots att det är vi som är hans kunder och vi som har bevis på att byggaren gjort fel genom flera besiktningsprotokoller.

Så här står vi med ett hus som inte går att försäkra då obehöriga byggt det, vi kan inte heller få fram färdigställt-bevis från kommunen, huset går inte ens att sälja.

Detta har påverkat oss rejält både ekonomiskt som känlomässigt. Vi hatar det hus som skulle ha varit vårt drömhus pga av alla fel, och vi är snart utblottade.

Så ska ni bygga hus i närke, ta inte ett Borohus genom Örebro-återförsäljaren och använd inte END Bygg att bygga !!
 
Redigerat:
Jisses vilken jävla soppa, rent ut sagt!! Hoppas att det löser sig för er och att de där klåparna inte får fler jobb...
 
BiFuel skrev:
Jisses vilken jävla soppa, rent ut sagt!! Hoppas att det löser sig för er och att de där klåparna inte får fler jobb...
Där sa du sanningen!
Har bara stor lust att kontakta media!
 
Gud va jobbugt för er. Får jag bara fråga vem det var som gjorde slutbesiktningen på huset? Får jag även fråga hur slutbesiktningen kunde bli godkänd utan nödvändiga egenkontroller?
 
sunemangs skrev:
Gud va jobbugt för er. Får jag bara fråga vem det var som gjorde slutbesiktningen på huset? Får jag även fråga hur slutbesiktningen kunde bli godkänd utan nödvändiga egenkontroller?
Har skickat ett privat meddelande med svar på dina frågor.
 
Vad säger de på Konsumentverket och ARN?

Jag skulle absolut kontakta media, fuskbyggarna finns det någon kommande säsong så verkar ni passa bra in där tyvärr :(

Stort lycka till med allt, hoppas ni lyckas hålla ihop familjen iaf!!!!
 
mhg_3 skrev:
Vad säger de på Konsumentverket och ARN?

Jag skulle absolut kontakta media, fuskbyggarna finns det någon kommande säsong så verkar ni passa bra in där tyvärr :(

Stort lycka till med allt, hoppas ni lyckas hålla ihop familjen iaf!!!!
Vi har inte anmält byggare till konsumentverket eller ARN,utan vi har genom en entreprenad jurist försökt byggaren att ta sitt ansvar och när det inte gått så har vi vänt oss till Gar-bo. Men Gar-bo är ju som de är och vill hela tiden ge byggaren chansen att ordna upp skiten,byggaren försäkrar Gar-bo om att han kommer att göra sitt för han är jus såååååååååå ärlig. Men inget sker.

Nu sitter vi här med ett skithus .
Tack så mycket för önskningen.
Mvh
Isabel
 
Du skriver i första inlägget i den här tråden att du köpt ett "nyckelfärdigt" Borohus, av en Borohus säljare. Även om Borohus via sin avtal gjort sig fria för ansvar för att deras säljare prackar på er en inkompetent och kriminell bygagre (det är kriminellt att installera el utan behörighet), så är ju Borohus fortfarande ansvariga moraliskt och markndamässigt för att leverera ett nyckelfärdigt hus till er.

Jag tycker du skulle sätta lite hårdare press på Borohus i den här affären.

Det finns flera exempel på husköpare som genom kampanjer i massmedia och här på byggahus fått hustillverkare att ta sitt moraliska ansvar.

Borohus har alltså sålt ett nyckefärdigt hus som fortfarande 11 månader efter slutbesiktning innehåller allvarliga fel. Sådana företag borde inte finnas på marknaden.
 
hempularen skrev:
Du skriver i första inlägget i den här tråden att du köpt ett "nyckelfärdigt" Borohus, av en Borohus säljare. Även om Borohus via sin avtal gjort sig fria för ansvar för att deras säljare prackar på er en inkompetent och kriminell bygagre (det är kriminellt att installera el utan behörighet), så är ju Borohus fortfarande ansvariga moraliskt och markndamässigt för att leverera ett nyckelfärdigt hus till er.

Jag tycker du skulle sätta lite hårdare press på Borohus i den här affären.

Det finns flera exempel på husköpare som genom kampanjer i massmedia och här på byggahus fått hustillverkare att ta sitt moraliska ansvar.

Borohus har alltså sålt ett nyckefärdigt hus som fortfarande 11 månader efter slutbesiktning innehåller allvarliga fel. Sådana företag borde inte finnas på marknaden.
Håller helt med i allt du skriver!
Vi har faktiskt varit för mesiga och gett byggaren och försäljaren chanser, vi vill ju ha ett färdigt hus.

MEN nu har vi inte råd att vara mesiga längre. Vi har inget färdigt badrum på övervåningen där jag pga en högrisk graviditet måste befinna mig i sängläge,får bara gå från sängen till toaletten och inte gå i trappor, men eftersom badrummet inte är klart måste jag ta trapporna ner till den toalett på övervåningen vilket ökar riskerna ännu mera.

Och ja,Borohus måste ta sitt ansvar eftersom de prackade på oss en byggare som gjort sig skyldig till en kriminell handling genom att installera elen utan behörighet och försäljaren genom att intyga att han sett byggarens elbehörighet trots att elsäkerhetsverket säger att byggaren inte har någon behörighet och att vi måste polisanmäla byggaren.
 
Gå ut i media med en gång. Vafan det är ju kriminellt det här.
 
Utlåtande över särskild besiktning 2010-03-08 2
Besiktningens omfattning
Besiktningen avser endast tillkommande fel bygg leveranser och entreprenader,enligt punkt 08
01 Tid för besiktningen
Besiktningen genomfördes 2010-03-08
02 Entreprenaden samt parterna
Entreprenaden: Nybyggnad av småhus i omfattning enligt entreprenadhandlingar
Småhusentreprenad enligt ABS 05 konsumenttjänstlagen.
BESTÄLLARE – B I & P C
ENTREPRENÖR – E End Bygg
HUSLEVERANTÖR – HL Borohus AB
04 Närvarande personer med angivande av dem som utsetts att föra parternas talan
Vid inlednings- och slutsammanträden var parterna representerade av:
B I & P C
E ---
HL M K
Utlåtande över särskild besiktning 2010-03-08 3
07 Tidigare besiktningar och provningar
Kontinuerlig kontrollbesiktning av kvalitetsansvarig PBL samt kontroller ochprovningar enligt kontrollplan PBL (Plan- och Bygglagen)
Slutbesiktning daterad 2009-10-26
08 Entreprenadhandlingar och andra överenskommelser rörande
entreprenadens omfattning
Entreprenadens omfattning framgår av:
entreprenadkontrakt undertecknat enligt följande
1. End Bygg 2009-01-20
Husleveransavtal undertecknat
Borohus AB 2008-10-02


E1 - Sprickor och springor i tak och väggvinklar
E2 - Sprickor och springor i tak och väggvinklar
Hall Entré
E3 - Smygbräda för kort anpassad och detta har fyllts ut med spackel
E4 - Släpp i hörnlist i ytterhörn
E5 - Genomslag i väggfärg
E6 - Glipor i parkettgolv efter väggar. Utreds under rubrik 13
E7 - Sockel lös vid värmecentral
Kök
E8 - Fogrester på mosaik
E9 - Några mosaikplattor har stort fogsprång
E10 - Bänkskiva svankar vänster om spis
E11 Trasig ryggskiva i skåp
E12 Lös passbit i diskbänksskåp
E13 Luckor justeras
Matplats
E14 - Smygbräda för kort anpassad och detta har fyllts ut med spackel
Vardagsrum
E15 - Smygbräda för kort anpassad och detta har fyllts ut med spackel
16 - Släpp i tapet vid ytterhörn
E17 - Släpp i hörnlist i ytterhörn
E18 - Ojämnhet på vägg mot sov 1
Sov 1
E19 - Tapetdragning i hörn
E20 - Glipor i parkettgolv efter väggar. Utreds under rubrik 13
Tvättstuga
E21 - Släpp i väv
Dusch
E22 - Genomslag i väggfärg
E23 - Synlig skarv i bjälklagskant
Allrum övervåning
E24 - Glipor i parkettgolv efter väggar.
Sov 4
E25 - Släpp i tapethörn
E26 - Glipor i parkettgolv efter väggar. Utreds under rubrik 13
E27 - Ändträ på list omålad
Bad
E28 - Framträngande vatten i hörn mellan dusch och wc-stol Framträder när man Duschar.
E29 - Fixrester i tak
E30 - Spricka i kakelfog vid wc-stol
E31 - Lös täckbricka till duschstång
21 Parternas överenskommelse om när fel skall vara åtgärdade
Parterna har överenskommit att fel skall avhjälpas utan dröjsmål.

...................................................................................................................................
Denna protokoll är den "ofarligaste" av de 3, men felen kvarstår,det är bara i badrummet som det gjorts något åt,men badrummet är ju obrukbar eftersom arbetet stannade upp. Så badrummet är bara kaklat.
Kommer med de andra 2 protokollen senare.
 
10 Fel för vilka BM anser E och HL ansvarig (fel märkes E resp. HL)

E1 Elinstallationen är mycket bristfällig utförd och uppfyller inte Elinstallationsreglerna SS 436 40 00. Samtliga kopplingsanslutningar som är åtkomliga skall kontrolleras och åtgärdas av behörig installatör.
E2 Kopplingsdosor monterade för långt ut i väggliv, med följ att apparater inte ansluter mot vägg.
E3 Envägsuttag monterade i stället för tvåvägs-uttag.
E4 Ledare i kopplingsdosor bristfälligt anslutna. (Fara för person och egendom)
E5 Tändriktning på strömbrytare felvänd.
Entré / Hall
E6 Strömbrytare felkopplade (fel i tändfunktionen).
Kök / Matplats
E7 Belysning under skåp saknar spänning.
E8 Lock hänger löst i köksskåp.
E9 Vägguttag saknar jordanslutning. (Fara för person och egendom)
E10 Anslutningar i tak i uterum saknar uttagsanslutningar. (Lamppropp)
Vardagsrum
E11 Vägguttag saknar jordanslutning. (Fara för person och egendom)
E12 Takuttag kontrolleras.
E13 Handdukstork ansluten i fel ände.
E14 Vägguttag saknas.
E15 Anslutning till badrumsskåp bristfällig.
Tvättstuga
E16 Gruppförteckning är ofullständig och saknar uppgifter på säkringsstorlek, ledararia och anger inte gruppers adresstillhörighet.
E17 Instruktion för jordfelsbrytare saknas.
E18 En jordfelsbrytare saknas i centralen för säker sektionering.
E19 Utgående grupper ligger dubbelt anslutna på automatsäkringar.
E20 Potentialjordning saknas.
E21 Energimätare är inte monterad.
E22 Överinstämmande intyg för CE-märkning ej överlämnat.
E23 Multimediacentral bristfälligt monterad.
E24 Adressförteckning saknas för multimediacentral.
E25 Lock för kopplingsdosa monterat under taklist.
E26 Anslutning till värmepump bristfällig. (Gummikabel)
E27 Brytare för värmepump (skall vara säkerhetsbrytare) ej märkt.
E28 Okänd brytare monterad vid värmepump.
E29 Anslutningar för Torktumlare och tvättmaskin kontrolleras
E30 Anslutning till värmepump kontrolleras.
Sovrum 9,9
E31 Jordfelsbrytaren för hela anläggningen ur funktion. (åtgärdades vid besiktningstillfället).
E32 Vägguttag saknar skyddsjord. (åtgärdades vid besiktningstillfället).
E33 Gulgrön ledare ansluten till fasledning. (åtgärdades vid besiktningstillfället).
E34 Vägguttag saknade gulgrön ledare som matas från takdosa.(åtgärdades vidbesiktningstillfället).
Allrum 16,1
E 35 Vägguttag saknar skyddsjord. (åtgärdades vid besiktningstillfället).
E36 Gulgrön ledare ansluten till fasledning. (åtgärdades vid besiktningstillfället).
E37 Vägguttag saknade gulgrön ledare som matas från takdosa.(åtgärdades vidbesiktningstillfället).
E38 Tändfunktioner stämmer ej med ritning.
Badrum
E39 Handdukstork bristfälligt ansluten.
E40 Handdukstork fungerar ej.
E41 Vägguttag saknas.
Sovrum 9,7
E42 Lamputtag i tak felkopplat. (saknar spänning)
Allrum vid trapp
E43 Strömbrytare bristfälligt ansluten, hopsnurrade ledare utan kopplingslist!Skyddsledare saknas (Fara för person och egendom)
Spänningsförande ledare ligger löst i apparatdosa.(Fara för person och egendom)
E44 Belysning i trapp fungerar ej.
Sovrum 14,4
E45 Vägguttag (vid TV) saknar skyddsjord. (Fara för person och egendom)
Klädkammare 8,3
E46 Taklampa ur funktion.
E47 Vägguttag saknar skyddsjord. (Fara för person och egendom)
E48 Spänningsförande ledare ligger lösa i kulodosa på vind vid takstege.
Kopplingsdosor monterade för långt ut i väggliv, med följ att apparater inte anslutermot vägg.
Strömbrytare bristfälligt ansluten, hopsnurrade ledare utan kopplingslist! Skyddsledare saknas (Fara för person och egendom)
Gulgrön ledare ansluten till fasledning. Spänningsförande ledare ligger löst Takdosa.
Skydds och Nolledare sammankopplade,
Skyddsledning ej inkopplad till vägguttag,Spänningsförande ledare ligger lösa i kulodosa på vind vid takstege.
21 Parternas överenskommelse om när fel skall vara åtgärdade
Parterna har överenskommit att fel skall avhjälpas utan dröjsmål
........................................................................................................................
Elfelen på nedervåningen är åtgärdade och även de farligaste på övervåningen,men då byggaren skickade ett sms till elfirman som skulle åtgärda alla elfelen där han sa att han"inte orkade" längre betala för åtgärdandet av felen i vårt hus,så är övervåningen fortfarande icke åtgärdad. Då elfirman åtgärdade felen på nedervåningen upptäcktes allvarliga fel bl a hade en kabel redan börjat brinna och var kolsvart. Enligt elkillarna var det rent tur att huset inte brunnit upp.

Borohus återförsäljare och byggaren menar att det kostar 50 000 för elinstallation i ett nytt hus och det är vad elfirman fått och om felen på övervåningen inte är åtgärdade så är det inte byggarens fel.
 
Redigerat:
Och dessa fel tillåter Borohus i ett av dem levererat hus, Besiktningen är ju för mer än ett halvår sedan. Det där skulle den sämsta hempulare jag känner gjort bättre.
 
hempularen skrev:
Och dessa fel tillåter Borohus i ett av dem levererat hus, Besiktningen är ju för mer än ett halvår sedan. Det där skulle den sämsta hempulare jag känner gjort bättre.
Men vaddå enligt Borohus återförsäljaren så finns det inga fel i huset och det är vi som är gnälliga och är ansvariga för felen som finns då vi bott i huset ett tag.

Säljaren hade ju mage att skicka ett mail till Gar-bo (trots att Gar-bo inte efterfrågat hans åsikt) och ljugit om att det är vi som inte vill ha huset klart... han menar att vi är dumma i huvudet som betalar 3 milloner för ett hus som vi inte vi ha färdigt. Trots att det som var avtalat är ett nyckelfärdigt hus......
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.