Pongu skrev:
Tavelhängar-Olle borde absolut kunna köpa en billig maskin för 70kr, men då ska det stå på kartongen: "OBS! Endast för lättare arbetsuppgifter såsom upphängning av tavlor på gipsväggar.
Iloper skrev:
Om man som säljare väljer att kränga undermåliga produkter, då ska man också vara medveten om att man tar en risk att konsumenten också använder produkten fullt ut, med stor risk att produkten inte håller. Man ska som konsument kunna förvänta sig, att en produkt som saluförs som vilken annan liknande produkt, även skall fungera tillfredsställande.
Det här tycker jag saken handlar om. Är skruvdragarens utsida gjord för att efterlikna en kraftfull proffsskruvdragare och säljs under namnet "skruvdragare/borrmaskin", men innehåller luft + en liten klen elmotor av usel kvalitet som knappt klarar av att dra en tunn skruv genom en gipsskiva på en laddning, då är det rent lurendrejeri från tillverkarens och butikskedjans sida. Det minsta man kan kräva är att få reklamera denna produkt och dessutom bör man få en ursäkt från butiken. Kompensation för bortkastad tid är det tyvärr sällan tal om, men det är man nog medveten om när man handlar i lågprisbutiker som Ö&B. Egentligen borde butiken dra tillbaka alla dessa skruvdragare eftersom det visande sig att de var oanvändbara, vilket en järnhandlare med ett rykte att vara rädda om sannolikt skulle göra om de av misstag tagit in en dålig produkt.

Skriver man på förpackningen vad man kan förvänta sig av produkten och vad den klarar av är det OK enligt alla lagar och även moraliskt. Då kan man ju inte byta den om man använt den på fel sätt.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.