Vi har tänkt köpa en friggebod till vår sommarstuga (en enkel 15 kvm friggebod från JABO http://www.jabo.se/sv/produkter/stugor-friggebod15/jabo-smara-15-m/ där de exakta måtten även finns beskrivna). Vi kommer att anlita en snickare som sätter ihop friggeboden. Problemet är att vi skulle vilja ha mera ljusinsläpp i friggeboden och dessutom få utsikt över sjön.

Vi tänkte därför att vi kanske skulle kunna sätta in en dubbel altandörr delvis av glas (eller möjligtvis en skjutdörr av glas) ner mot vattnet som sitter på ena långsidan av stugan.

Vi har inga kunskaper i byggnadsteknik och undrar om ni kan ge oss råd om vilken altandörr/skjutdörr vi kan köpa om detta är lätt (och någorlunda billigt) att montera för en snickare. Vilka problem uppkommer med bärighet osv... måste man förstärka väggen i friggeboden osv... Vi funderar på att isolera friggeboden (för höstar och tidiga vårar), men om vi har ett glas så lär ju all värma gå ut genom fönstret. I värsta fall får vi kanske acceptera att glaset släpper ut lite värme (om vi inte väljer ett riktigt dyrt 3-glas).

Vi kan ingenting... och vore extremt tacksamma för alla former av förslag eftersom vi vet att det finns mycket duktigt folk därute. Ge gärna förslag på lösningar (se den bifogade filen)... Skicka gärna länkar till andras eller egna byggen för att ge oss inspiration. Alla förslag välkomnas.
 
  • Smara möblering13.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Det är lätt för en snickare att sätta in.
Det som är lite problematiskt på en långsida är att en pardörr måste vara lite lägre för att få upp dörrarna utan att de tar i taket. Och olika höjd på fönster/dörrar på en byggnad ser inte bra ut.

Skjutdörrar kan funka bättre, men då kan du bara nyttja 50% till öppning.
2 eller 3 glas spelar ingen roll tycker jag, välj hellre en dörr som ni gillar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.