Hejsan!
Ny här på forumet - toppen att det finns!
Vi är alldeles i begynnelsen av att bygga nytt hus - bara på diskussionsstadiet ännu och har inte ens en tomt! Har tittat runt i massor av kataloger och på nätet. Det vi hittat i husväg som skulle funka bäst för oss är två hus från Vimmerbyhus. Har letat efter vad andra tycker om detta företag och deras hus men hittar nästan ingenting!
Alltså min fråga: finns det någon här som har byggt med Vimmerbyhus eller har andra erfarenheter av dom? Hur ligger dom till prismässigt jämfört med andra?
Har träff med deras säljare i veckan som kommer men skulle kännas bra att ha hört lite från andra innan.

Zuzza
 
Redigerat:
Ingen alls som på något vis har erfarenhet av Vimmerbyhus?? :(
 
Ingen personlig erfarenhet tyvärr, men jag vet en familj i vår stad som valde just Vimmerby hus och de är mycket nöjda så här långt. Deras hus är omritat efter deras behov och kommer att färdigställas under hösten. Hoppas du kan få någon med personlig erfarenhet att kommentera. Eller kontakta Vimmerbyhus och be att få referenser du kan kontakta.
 
Hej och tack för ditt lilla svar!
Vimmerbyhus verkar vara totalt okänt här ;), tyvärr!
Vi kommer att bygga med Vimmerby och ska ikväll ha vår andra träff med dem - nu för att börja processen skriva papper mm. Känns bra hittills, seriösa osv.
Vi har fått erbjudande att åka och se hus byggda av Vimmerby, dock inte just det vi nog kommer att bygga - vi har dock velat lite fram o tillbaka om vilken husmodell vi ska bestämma oss för, men är väl i det närmaste säkra nu.
Vimmerbyhus är mycket flexibla och jag hoppas allt kommer att fortsätta kännas så bra!

Zuzza
 
Är envis och gör ett nytt försök med min undran ;)!

Nog måste det väl finnas någon här på forumet som har erfarenhet av Vimmerbyhus och som skulle kunna tänka sig att dela med sig?

Zuzza
 
Hej

Vi har inte byggt med dem ännu men har varit i kontakt med dem och fått vårt hus omritat efter våra önskemål och ändrat en del inredning. Men vi kommer inte att börja bygga förren nästa år. Men vi tycker att kontakten med dem har varit bra och de har varit väldigt tillmötesgående. Vilket hus hade ni tänk att bygga? Vi ska nog bygga ett Sörgården 188. Vi har valt detta företaget då vi känner att vi kan lita på dem.
 
Hejsan!

Efter mycket funderande o kikande har vi bestämt oss för att bygga Rådhuset 133. Mycket prisvärt tycker vi. Kommer att göra lite ändringar inne men på det stora hela är planlösningen utmärkt för oss.
Lite osäkert om vi kan bygga i år eller om det blir nästa år - har ett hus som vi ska sälja först. Tomten är dock inköpt och bygglovet inlämnat.
Känns bra att ha lång tid att planera hur man vill att det ska se ut, alltså materialval mm. - men visst hade man helst velat bygga o flytta in igår ;)
Var ska ni bygga?
 
Vi har också kollat Rådhuset 133 och står och väljer mellan det och LB-hus Classic 135. Har ni fått nån prisuppgift? Classic 135 ligger närmare 1,8 NF.
Har ni varit inne i ett Rådhuset?
 
Hej!

Vi ska på lördag åka o hälsa på hos en familj som byggt Rådhuset 133, dock med en del ändringar men kommer ju ändå att se/få en en känsla av hur vårt hus kommer att bli. Ser verkligen fram emot detta för vi har ju faktiskt aldrig varit inne i ett Vimmerbyhus :)
Priset ligger på ca. 2.0 NF och då är standarden hög och egentligen behöver man inte göra några tillval - men blir ju lite ändå.
Tydligen kommer priset på Rådhuset att höjas framöver eftersom det är för lågt satt med tanke på den standard som ingår. Material, inredning mm. är samma som Vimmerby använder i sina övriga hus som ju håller ett annat pris.
 
Hej,

Jag har en kompis som byggt hus med dem.
Detta hus är efter 4 år inte färdigt.

Det har varit otroligt mkt strul med allt, från polska byggarbetare som var rekommenderade från vimmerbyhus säljare till att huset möglade innan det ens var färdigbyggt. Tyvärr kan jag inte skriva allt här då det fortfarande pågår rättsliga följder.
 
Fy vad trist när det blir så! Nu har det ju inte att göra med själva materialet utan det handlar om trista byggare som din kompis råkat ut för. Viktigt att kolla upp så gott man kan dom som ska bygga huset - men visst kan det ändå bli heltokigt, tyvärr!
Det byggföretag som ska bygga vårt hus har vi inte hittat något ont om - kan det bero på att det är skåningar ;)? Nä, skämt å sido, visst är vi väl, som alla, lite oroliga att det ska gå åt skogen - men ändå känner vi oss förhållandevis trygga med vår säljare och hans rekomendationer - hade det varit alldeles galet tror vi inte han hade kunnat vara verksam i mer än 20 år här i en inte alltför stor stad.
 
Är det ett hus utanför Helsingborg ni ska titta på. Vår säljare hade nåt där som han kunde visa.
Vore jätteskoj med foton? :p
 
Jo, det är i Billesholm utanför H-borg. Får återkomma med foton när vi varit där.
Kan tipsa om att huset kan ses på www.nizeprize.se - gå vidare till mäklare & hus och klicka där på Vimmerbyhus. Ett ljusgult hus.
 
Är mycket nöjda med vårat vimmerbyhus 1 1/2 plan sörgården.
Det byggdes utanför HBG 2004.
 
Zuzza skrev:
Hejsan!

Efter mycket funderande o kikande har vi bestämt oss för att bygga Rådhuset 133. Mycket prisvärt tycker vi. Kommer att göra lite ändringar inne men på det stora hela är planlösningen utmärkt för oss.
Lite osäkert om vi kan bygga i år eller om det blir nästa år - har ett hus som vi ska sälja först. Tomten är dock inköpt och bygglovet inlämnat.
Känns bra att ha lång tid att planera hur man vill att det ska se ut, alltså materialval mm. - men visst hade man helst velat bygga o flytta in igår ;)
Var ska ni bygga?

Hejdan
Vi ska bygga utanför Helsingborg men i helsingborgskommun.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.