22 143 läst · 83 svar
22k läst
83 svar
Din absolut bästa köksdetalj?
Avfallskvarnen är det sista som får lämna köket.
Inget slabbande med allt som skapas vid matlagningen.
Potatisskal och sidobitar på grönsaker som inte går att använda.
Räkskal efter festen + allt annat.
Ner i kvarnen och det är borta (även lukten från gammal mat)
Inget slabbande med allt som skapas vid matlagningen.
Potatisskal och sidobitar på grönsaker som inte går att använda.
Räkskal efter festen + allt annat.
Ner i kvarnen och det är borta (även lukten från gammal mat)
Vägghängd blandare!
Blev aldrig så när jag renoverade köket, men ångrar det i efterhand...
En Tappkran för ÖL infälld i bänkskivan!
Brygger man öl hemma (som jag) så ställer man fatet i skåpet under. Gäller nog bara att isolera ordentligt runt fatet så det inte blir pissljumet direkt...
Skulle definitivt impa på pokergänget
En Tappkran för ÖL infälld i bänkskivan!
Brygger man öl hemma (som jag) så ställer man fatet i skåpet under. Gäller nog bara att isolera ordentligt runt fatet så det inte blir pissljumet direkt...
Skulle definitivt impa på pokergänget
Många verkar nöjda med sin heltysta Siemens diskmaskin. Vilken modell har ni då (rent modellbeteckning om man vill kolla upp) och vilken dB på denna modell? Och är det viktigaste att öka låg dB, eller blir den också mycket tystare om den är tex helinegrerad?Sailorman skrev:
Den helt klart bästa detaljen: rostfri diskänk med dubbla hoar och kanter runtom. Ett måste om man faktiskt lagar mat i sitt kök och inte bara ska ha det som show-off.
Den här verkar vara populär, 40 dBKullan skrev:
http://www.tretti.se/vitvaror/diskmaskiner/60-cm-bred/siemens-sn46t590sk
Om du väntar till jul ska jag ge mitt omdöme ;=)
Härdat glas vid köksbänken istället för kakel
Tyckte att den här tråden gav mig bra vägledning när vi skulle planera och bygga vårat kök, så nu vill jag dela med mig lite av våra erfarenheter hittills med köket.
Vi tog en 65 cm djup bänkskiva (ville ha 70, men det blev för trångt) och det är vi så nöjda med! Framför allt när vi fick dig spishällen som är 80 bred och 53 cm djup. Den kräver sin bänk för att göra sig .
Den breda spisen i sig är super! Äntligen kan jag steka pannkakor med dubbla stekpannor och koka soppa samtidigt utan att det krockar
Avståndet mellan bänk och överskåp ökade vi från standard 50 cm till 60 och det gör att det känns betydligt luftigare Jag kan leva med att det är lite svårt att nå till överskåpen...
Golvet är en annan höjdare! Vi har ett grå/svart (raven) marmoleumgolv och det är helt fantastiskt. Snyggt, praktiskt och himla skönt att gå på! Hyfsat lätt att lägga och det finns i många fina färger.
Det här är några saker som direkt känns som extra bra val som vi gjort. Jag återkommer med flera om det dyker upp och kanske kommer det något på sämsta listan också med tiden... Vem vet?
Vi tog en 65 cm djup bänkskiva (ville ha 70, men det blev för trångt) och det är vi så nöjda med! Framför allt när vi fick dig spishällen som är 80 bred och 53 cm djup. Den kräver sin bänk för att göra sig .
Den breda spisen i sig är super! Äntligen kan jag steka pannkakor med dubbla stekpannor och koka soppa samtidigt utan att det krockar
Avståndet mellan bänk och överskåp ökade vi från standard 50 cm till 60 och det gör att det känns betydligt luftigare Jag kan leva med att det är lite svårt att nå till överskåpen...
Golvet är en annan höjdare! Vi har ett grå/svart (raven) marmoleumgolv och det är helt fantastiskt. Snyggt, praktiskt och himla skönt att gå på! Hyfsat lätt att lägga och det finns i många fina färger.
Det här är några saker som direkt känns som extra bra val som vi gjort. Jag återkommer med flera om det dyker upp och kanske kommer det något på sämsta listan också med tiden... Vem vet?
Instämmer med de som sagt ismaskin..
Fick ännu en absolut bästa köksdetalj idag Det är en inbyggnads espressomaskin från Siemens!
Har haft ångest över denna lilla "köksdetalj", då jag är en mycket kräsen kaffedrickare... Tankar som "tänk om kaffet inte blir gott vad gör jag då med denna dyra lyxpryl?" har dykt upp. En av anledningarna är att jag inte har tyckt det varit riktigt gott när jag har provat i affären, så det var ett vågat inköp... Men min teori att med rätt bönor och personlig inställning, så blev det kanon !
Har haft ångest över denna lilla "köksdetalj", då jag är en mycket kräsen kaffedrickare... Tankar som "tänk om kaffet inte blir gott vad gör jag då med denna dyra lyxpryl?" har dykt upp. En av anledningarna är att jag inte har tyckt det varit riktigt gott när jag har provat i affären, så det var ett vågat inköp... Men min teori att med rätt bönor och personlig inställning, så blev det kanon !