Inom arbetet använder några av oss en DeWalt DW 007 På tok för dyr om man ska ha den till "hemmabruk" Har för mig att den kostar över 5000:-

Använder mig helst av en Makita 5604 som är alldeles perfekt för mina projekt.....Kostar strax under 1500:-
Har även en Skilsaw 5155 som är mer än ok....Har fått den av svärfar....Vet inget pris, tror att den kostar max 1000:- måste vara den mest prisvärda av dessa tre sågar.....
Använder mina verktyg dagligen i arbetet samt privat, märker ingen större skillnad....DW saknar styrlinjal................
 
Redigerat:
Köp hellre en bättre sticksåg......Klingorna har viss begränsning i arbetsmoment.....
 
What? En sticksåg är ju inte direkt en lösning på TS primära användningsområde; finsnickeri med såg skena.
 
Funderat på bandsåg med anhåll? Mycket bättre än en klinga....Och jooo jag skäms lite över förslaget om "stickisen" läste inte hela tråden....Men varför en cirkelsåg..Du behöver en band eller sänksåg eller cirkelsåg med bord till!
 
Ärligt talat måste väl en bandsåg vara det sämsta valet för dessa uppgifter? Dessutom har jag svårt att tänka mig en klumpigare såg när det gäller att kapa läckt på taket och en massa andra renoveringsuppgifter... Inte så att en bandsåg inte skulle vara praktisk ibland men den är nog ingen bra ersättning för någon typ av cirkelsåg.
 
Mikael_L skrev:
OK mattias, vilken såg tar du fram ifall du, liksom TS, avser att såga ut en massa luckor?

Blir det Festool TS55 + skena eller Mafell ksp55 + skena ?
Frågeställningen är egentligen inte intressant. Jag har ju båda. Jag skulle såga luckor på Precisio CS70, hål i bänkskiva med TS55 eller KSP55, kapa reglar med KSP55 och dela upp skivmaterial med TS55, främst beroende på att jag bara har en 160cm Mafellskena.

Om jag inte hade alla tänkbara (nåja, jag har ingen stor justersåg) typer av sågar och bara fick välja en såg, skulle det bli en KSP55 med skena. Utan tvekan.
 
Tänkte passa på att ställa en fråga som rör trådens innehåll(ursäkta om jag snor tråden lite).
Jag har en kap- o ger-såg, en fogsvans och en cirkelsåg.
Jag har aldrig blivit riktigt vän med cirkelsågen och undrar vad ni andra tror om att göra sig av med den och istället skaffa en sänksåg. Jag har bara kört med lånad TS55 tidigare, men tyckte denna såg himla smidig ut: http://www.sagspecialisten.se/nav565?type=sc&product=5949
Vid vilka tillfällen kommer jag att sakna cirkelsågen eller t.o.m. gå bet?
 
Nej, jag tror inte det finns något tillfälle du kommer sakna cirkelsågen. I takt med att jag skaffat mig en bättre maskinpark har handcirkeln hamnat längre och längre in i hörnet. Innan jag hade kap- och gersåg använde jag den en del till att kapa reglar vid innerväggsbygge. Senast den användes var för att klyva reglar, något som numera sker på bordssågen. Jo förresten, jag har använt den en gång på sistone. Det var för att grovkapa 12mm spånskivor som skulle kastas. Det kunde jag lika gärna gjort med sticksågen eller tigern.
 
Om du behöver mer motivering till ett inköp av annan såg kan du tänka så här: du behöver inte handcirkeln just nu. Skulle du någon gång inse att du saknar den kan du köpa en begagnad Hitachi eller liknande för under tusen spänn.
 
RtZ skrev:
Någon som vet hur det fungerar med garantier? Makita har ju verkstäder här i Göteborg.. men måste jag ändå skicka den till Tyskland för ev reparation??
Jag har en hel del Makita verktyg men har för mig att dom inte har en global garanti. Däremot så servar alla Makitas verkstäder glatt ditt verktyg snabbt och bra, förutsatt att du inte köpt en Makita med skruvar och delar i tum och inte i mm. Makita har generellt en service garanti på 3 dagar vilket inte har att göra med vanlig garanti. Service garanti innebär att maskinen är reparerad och klar inom 3 dagar. Men det förutsätter att det det är en maskin där delar finns hemma centralt, dvs troligen för en svenskinköpt maskin.

Min erfarenhet är att Makitas verkstäder är professionella och prisvärda, dvs det går fort och kostar inte orimligt mycket, Makitas maskiner är väldigt bra konstruerade för service tycker jag. Pris för reservdelar till Makita maskiner är rätt så låga tycker jag.

Så har du garanti som fungerar i sverige så kostar service som sagt inget. Har du inte garanti så servar verkstaden fortfarande men du får bekosta det hela. Blev det hela tillräckligt svamligt :wow:
 
Har förresten själv nästan slutat använda min Makita cirkel 5604. Verkligen som bara fulsåg numera även om jag använt den till att bygga köksluckor i ek till ett helt kök, med "standardklinga" :x och en wolfcraft Master 800. Fast det var innan min bänksåg fanns och innan jag föll ner i Festoolhålet och räddades av en TS55.

Fast jag behandlar fortfarande min fulsåg med respekt, den får inte kapa vilket #¤&% som helst.

För reglar blir det armbågsolja eller sticksåg.
 
En av våra forummedlemmar lyckades få en Makitadragare inköpt i Storbritannien fixad på garanti här i Sverige nyligen, så Makita kan ha bytt policy, eller så hade han bara flyt :) Men jag tror han kollade med två ställen och att båda ansåg att det inte skulle vara några problem.
 
Det ger bara belägg för att Makitas verkstäder är proffsiga och repar iallafall. Jag tror att det är lite Makitas ande som vilar över verkstäderna att en Makita skall inte behöva vara trasig, man går rätt långt för att fixa den...
 
R
Har läst inläggen ni skrivit, begrundat, sovit på det, sökt på Internet, funderat igen, läst... och kommit fram till att cirkelsåg får vänta.

Men resultatet blev att jag nyss beställde en Makita SP6000K1 inkl räls på 1.4m från
https://www.shop-seltmann.de/default.aspx?TY=item&ST=1&IT=574&CT=37

Den kostade 333.40 EUR inkl frakt. Det kändes superbilligt jämfört med prisläget här i Sverige.

De flesta av er som dagligen arbetar med trä tycker cirkelsågen blir onödig i längden. Behöver jag en cirkelsåg går det att köpa en begagnad (eller köpa en ny men lite billigare variant). Cirkelsågen kommer jag ju bara att ha till grövre uppgifter som att kapa råspont, reglar m.m..

Edit: Eller varför inte en sticksåg för att kapa med, istället för cirkelsåg? :)

Sticksåg känns inte relevant just nu och bandsåg har jag, om än svajigt blad som dessutom inte är helt vasst.

Tack för all hjälp ni bistod med! :)
 
Redigerat:
R
Häftig video!! :)


Logiman skrev:
Det der er en super sag til prisen. Du får utrolig mye kvalitet pr krone, og ikke minst mye sag pr krone.

Så om man ikke ønsker å gå opp til Mafell/Festool, så er den Makitaen et svært god valg og ikke minst til en bra pris! :)

Ja, det er riktig riktig billig, derfor jeg foreslo den sagen først som sist :)

Her kan du se en video av saga:

[länk]
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.