Gris skrev:
Jag postade precis en fråga i fasadforumet angående liggande och stående panel. Vi har fått ett kvadratmeterpris på 190 kr/kvadrat för funkispanel och 170 kr/kvadrat för liggande panel av Myresjöhus och det är EXTRA, vanlig panel ingår ju liksom redan. Tycker att detta låter väldigt saftigt. Vad säger ni?
Vi har valt liggande panel på vår hus och det blev ett tilllägg på 35 tusen vet inte om det är dyrt? :(
 
Tycker det låter apdyrt...
 
Vi var och träffade Anton på HTH i jönköpin och han var jätte bra. Vi satt nog i 3 timmar o diskutera tittade och valde. Vi är riktigt nöjda med allt o väntar med spänning tills man får se det IRL :D
 
Malmöbyggaren skrev:
Tycker det låter apdyrt...
Vad är ett rimligt pris?? Har som sagt aldrig byggt inna o vet faxingen inte vad saker o ting borde kosta
 
Dom lägger på ganska duktigt...
En snabb koll på byggmax ger ett kvadratmeterpris på ca 100kr vilket skulle bli runt 20000kr på vårt hus. Byggmax kanske inte har högsta kvalité på sitt virke, men det har nog inte hustillverkaren heller, sedan kan ju dom förhandla till sig rätt bra pris med sina volymer. Arbetskostnaden att spika dit panelen är ju densamma och det sitter ju panel på huset från början som avgår, så det vi betalar extra är helt enkelt rena cash ner i fickan på hustillverkaren...
 
Appropå kök förresten så har vi varit hos några konkurrenter till HTH nu.

Home var inte mycket att hänga i gran. Som att bolla idéer med en vägg...

Köksproffsen i Rotebro var mycket flexibla och verkar bra, men av nån anledning faller man för de större firmornas fina utställningskök och katalogbilder. Offer för marknadsföring...

Puustelli tar sig verkligen tid, är supertrevlig, har massor med egna erfarenheter och en perfekt balansgång mellan snyggt&trendigt/praktiskt, sen att vi hittade fantastiskt fina luckor hos dem gör ju valet ganska enkelt...

Kungsäterkök-killen var bäst av alla vi pratat med vad gäller kunnande om "regler", typ triangeln kök-matberedning-kylskåp och liknande. Han såg också direkt hur man skulle placera skåp och vitvaror för en snygg symmetri. Dessutom hade han en del belysningsidéer som vi nappade på.

Om priset är rätt blir det nog Puustelli. Är Kungsäterkök billigare kanske det blir dem. HTH känns lite avlägset just nu.
 
Snö, snö börjar att bli lite orolig för att gjutningen av plattorna inte kan genomföras nästa vecka.Är det någon som vet mintemperatur för gjutning ?
 
Även vi håller på att bygga med Myresjöhus. Fick första ritningarna nu i veckan efter cirka två månader väntan. När man äntligen öppnar brevet och tar sig en första titt på ritningarna är där en väldans massa fel puh..... Ni som gjort ändringar från ert första ritningsförslag fick ni vänta lika länge på att få ritningen efter ändringar?

Börjar bli orolig för den där indexuppräkningen av priset, är det någon som har erfarenhet av denna och gäller det åtta månader efter första entreprenadkontraktet skrevs eller åtta månader efter slutbeställning?

Ni som fått betala för indexuppräkning hur mycket slutade den notan på?
 
Har ni gjort slutbeställningen ? Vi har byggt ut och ändrat vårt hus rejält och ibland tog det tid innan ändringarna kom. Vi reagerade på att det ändrats i ritningarna efter slutbeställning och det berodde bla MHs kvalitsprocess för att säkerställa de krav som bla finns för handikappkrav som måste finnas. Problemet var att vi inte blev informerade. Återkoppla för annars finns risk att det blir fel sen.

Indexuppräkningen tror jag börjar gälla från den dagen du lämnar den första handpenningen. Indexuppräkningen kan vad jag hört bli en hel del.
 
Kyosahenke skrev:
Har ni gjort slutbeställningen ? Vi har byggt ut och ändrat vårt hus rejält och ibland tog det tid innan ändringarna kom. Vi reagerade på att det ändrats i ritningarna efter slutbeställning och det berodde bla MHs kvalitsprocess för att säkerställa de krav som bla finns för handikappkrav som måste finnas. Problemet var att vi inte blev informerade. Återkoppla för annars finns risk att det blir fel sen.

Indexuppräkningen tror jag börjar gälla från den dagen du lämnar den första handpenningen. Indexuppräkningen kan vad jag hört bli en hel del.

Nej vi har ännu inte gjort slutbeställningen eftersom de första ritningarna som kom nu i veckan var fel. Dock är handpenning och tomten betald. Ja den här indexuppräkningen oroar mig lite. 5% indexuppräkning på ett hus kan ju bli ganska saftiga pengar.
 
Sportback - Har ni 8 månader? I vårt kontrakt står det 10.

Ang ritningarna skulle det ta 6v att få de första och sedan 1v för revidering. Detta blev i praktiken 8v för första ritningen som inte såg bra ut alls. Precis då gick säljaren på julledighet så det gick 3v till innan vi fick hjälp av en arkitekt. Arkitekten tog 1v på sig sedan tog det ca 1v innan säljaren beställde revidering...som tog en vecka men innehöll nya fel...

Vi skrev kontrakt v42 och fick in bygglovet v6. Bollen har varit hos Myresjö 99% av tiden...
 
Nu har vi fått en offert från Puustelli. 179900kr bara för snickerierna! Ojojoj...
 
av et 1,5 plans hus i vinkel, 300 kvm etter egen ritning. Massiv tegelfasad, Råspont tak, enkupiga lertegelpannor, extra isolering i m.bjälklag, plywood bakom gips på innerväggar, Boens 21cm vitlaserade ekgolv med fas, 3 dubbla takkupor +++, kök bestält i dag av Noblessa.

Mycket nöjd med Myresjöhus. Proffsiga, prisvärda och inger fortroende. Innflytting Dec/Jan....
 
1,5 plan på 300kvm, och med tegelfasad mm det låter inte billigt...:O

Vi ville ha puts men det blev för dyrt. Vad kostar tegelfasad, är det ännu dyrare?
Vi valde till spån bakom gipset, men plywood är förstås ännu stabilare, vad betalade ni för det?

Extra isolering i mellanbjälklag tänkte vi fråga om pris på imorn på vårt möte med MH. Det kan också vara intressant att veta vad andra har betalat för.


Du kan ju PM:a om du inte vill svara öppet...
 
Vore väldigt intressant se både ritningar och priset om det nu är nyckelfärdigt för ert hus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.