Precis så. Ska ha 8-10 st i vårt tv/biorum och vill ha belysning med liten värmeutveckling.
Gärna något mindre än vanliga downlights. Var letar man?
 
Det finns rätt mycket LED-prylar på ebay.se
 
Aliexpress.com

Fick mina idag, riktigt fina. Har dock inte hunnit testa dem. Återkommer
 
jeppeknaster skrev:
Aliexpress.com

Fick mina idag, riktigt fina. Har dock inte hunnit testa dem. Återkommer
Kan du länka exakt vilka du har beställt?
 
Den här.
http://www.aliexpress.com/store/product/2year-warranty-Epistar-3W-WHITE-SHELL-ceiling-spot-light-led-downlight-CE-RoHS-white-warm-white/807391_617180545.html


Fri frakt och dessutom slapp jag tull och moms. Väldigt serviceminded säljare, Mr Lee.
Spotten är grymt välbyggd (ser verkligen inte ut som nåt epigt skit). Tände den som snabbast och tycker att den lös bra. Lyckades inte dimra den med tryckknapp och den gick inte att slå av helt. Beror antagligen på drivaren (jolly pro). LEDen är på 280mA vilket verkar vara under det jollyn klarar (350mA). Är inte så tekniskt kunnig, ska ställa frågan i en annan kina-LEDtråd. Har för mig att det var nån annan som hade samma problem.
 
ullberg
jeppeknaster skrev:
LEDen är på 280mA vilket verkar vara under det jollyn klarar (350mA). Är inte så tekniskt kunnig, ska ställa frågan i en annan kina-LEDtråd. Har för mig att det var nån annan som hade samma problem.
Nu vet jag inte var den andra tråden är men min gissning är att detta är en 350 mA spot men med lite sämre kylning, och för att klara den stipulerade brinntiden på 50000h måste de speca ner den till 280 mA (fast alla kommer köra den på 350 mA med lite kortare livstid som resultat...)

/U
 
Det löste sig. Hade satt fjädern på fel sida i brytaren...:)

Tycker tyvärr att de ger ett lite gulgrönt sken och det är inte riktigt vad jag vill ha. Ska kolla lite mer noggrant ikväll. Kan återkomma med nån bild. Hade tänkt ha dem i takfoten.
 
Gör gärna det!
 
Med facit i hand är jag inte nöjd med ljuset alls. Kinalampan har liksom en gröngul aura utanför ljusbildens centrum vilket kan ses på bilderna ovan. Detta ska alltså vara varmvit. Som en jämförelse visar jag följande varmvita 3-wattare (2900K) från elbutik.se: http://www.elbutik.se/product.html/led-downlight-rund-stallbar?category_id=15227

Trist då lampan i sig är grymt välbyggd. Får väl sätta 30 st i förrådet på 15 m2 :) Kommer dock att prova beställa igen men först se till att man får hem en provlampa...


DSC_3967.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
DSC_3968.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
DSC_3969.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
DSC_3973.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
DSC_3974.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Det är exakt detta som alltfler upptäckt (förutom de som kränger lamporna :mad:) - att färgtemperaturen inte är riktigt relevant för återgivningen av enskilda färger när det gäller t ex LED. Detta beror på att det vita ljuset inte består av ett kontinuerligt spektrum av energi i alla färger (som en halogen- eller glödlampa) utan av ett fåtal enskilda färger som ögat tillsammans upplever som vitt. Därför kan en LED-lampa med helt perfekt färgtemperatur (=det sammansatta ljuset) ändå ge helkonstiga färger såsom grönstick eller att en röd halsduk ser brun ut.

Det man skall titta efter är det s.k. Ra eller CRI-talet. Detta återspeglar hur väl olika färger återges av lampan. Referensen är 100 (solljus). För offentliga och hemmiljöer krävs minst 80, för vårdmiljö och en del andra ställen minst 90. Eventuellt blir det krav på att ange Ra/CRI på LED-lampor i framtiden. En del har börjat ange detta, men då det oftast inte är något att skryta med brukar det sällan gå att få fram.

Sedan finns det sådana som tycker att Ra/CRI-kraven inte gäller. Har haft en skriftväxling med JULA som lusläser regelverk och anser att kravet bara gäller lysrör. Att sedan färgerna blir lika illa vid samma Ra/CRI oavsett ljuskälla är liksom ointressant, och de LED-päronlampor som Kundtjänst rekommenderade till min tavelbelysning nådde i bästa fall 75. De flesta päronlampor JULA säljer ligger så lågt som 45-60, dvs oanvändbara för hemmiljö. Och särskilt för att belysa en tavla....

IKEA har dock en del riktigt billiga LED-lampor med Ra/CRI på uppåt 90. Tror det är viktigt att vi kunder börjar fråga efter färgåtergivningstalet och påverkar butikspersonalen att begripa att det just för LED-lampor inte alls är färgtemperaturen som är det viktigaste.
 
Jag har inte testat just denna lampa. Däremot flera andra Philips GU10 och E14-lampor. Alla har ljus som är väldigt
svårt att skilja från vanligt glödljus. Dessutom år ljusbilden väldigt jämn.
Har också testat att fotografera med dessa som ljuskälla, något som direkt bruka avslöja dålig färgsammansättning, och bilderna blir bra utan konstiga färgstick.

Så om Julas lite billigare Philipslampa är lika bra som de jag har, kommer du med all säkerhet att bli nöjd
 
pappan skrev:
Så om Julas lite billigare Philipslampa är lika bra som de jag har, kommer du med all säkerhet att bli nöjd
Får väl åka för bi och köpa ett par och testa, återkommer med resultat.
 
Sätter bevakning på den här tråden :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.