Vi är i farten och disponera om tvättstugan och badrummet i källaren.
Nu har vi tagit fram en lösning som vi tror på men skulle gärna få lite kommentarer från er andra.

Jag har gjort 3 stycken 3D-bilder. På den ena ser man en öppning och det är dörren in till tvättstugan. Där är det tänkt att sitta en dörr men jag fick inte till det i programmet. Duschhörnan och "halvväggen" runt badkaret är tänkt att bli kaklat.
 
  • B1.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • B1_från_tvättstugan.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • B1_mot_tvättstugan.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Oj, ingen som vill kommentera.....trodde vi åtminstone hade missat något i vår planlösning..... eller så är den helt uppåt väggarna ;-)
 
Jag tycker att toaletten känns väldigt ensamt utslängd på sin vägg. Jag skulle föredra att ha den i närmare anslutning till handfat så att man slipper springa emellan om man behöver tvätta händerna eller så.
 
I datorns underbara värld går det ju att placera hur man vill. Tillbaka i verkligheten brukar man ju ofta få ta hänsyn till ett antal andra faktorer. Såvida det nu inte är nybyggnation/skall blåsas ut helt.
 
Hmm sant, undrar vart man kan placera toaletten istället? Eller kan man göra något annat för att få den väggen lite mer rolig?
 
Nej ingen nybyggnation här inte. Vi disponerar om tvättstugan och det befintliga badrummet och då vi gör stambyte samtidigt så kan vi i princip placera wc´n där vart vi vill.
 
Hemmakatten
Tycker det är svårt att se på din ritning eftersom perspektivet är förvrängt. Kan du inte lägga upp en "vanlig" ritning med mått.
 
Lite mått
badkar 140*140
Handfat 120

....till vänster ser dut tvättstugan.
 
  • Planlösning.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
A
Jag skulle också vilja ha toan och handfaten brevid varandra. Skulle nästan få torgskräck som den e placerad nu.
 
kan man bara komma in i tvättstugan via toaletten? så skulle inte jag vilja ha det
 
Nej då, där gubben står på ritningen finns en dörr från hallen. Däremot så måste man gå igenom badrummet för att komma till tvättstugan. Vi försökte komma på någon annan lösning men fick inte till det.

Igår blev väggen riven och jag har då kunnat visualisera det bättre på "plats". Precis som Hemmakatten påpekade så är pespektivet lite konstigt på bilderna och i verkligheten så är det tyvärr mycket trängre..... :(
 
Är en tanke med att ha toaletten där ni satt den, att bara behöva dra kallvatten och avlopp till den väggbiten? Hur fria känner ni att ni är vad gäller att dra rör dit det är mest praktiskt planlösningsmässigt?

Ge gärna mått på väggar o d, som kompletterar din senaste ritning. Den är helt ok men man måste fram och mäta på skärmen ibland...

Är möblerna redan köpta? Är det just dem (med de måtten) du har att laborera med?

Blir lite sugen på den här utmaningen...
 
Är det möjligt med väggar och annat, att flytta dörren in till badrummet åt vänster sett så man kommer ut precis vid tvättstugeingången.....och går det i så fall att bygga upp en ny liten vägg in mot badrummet med dörr, för att få separata ingångar? Då skulle WCn kunna stå där gubben kommer in, i nära anslutning till handfat och lite avskilt genom den extra väggen man i så fall bygger upp.
 
En lite enkel justering, som är beroende av att ni inte redan köpt handfaten..., är att splitta handfatsmodulen i två. Jag antar att de då är bredare än 60 cm vardera?

Om man plockar bort de två förvaringsmodulerna borta vid tvättstugedörren, så kan man till att börja med sätta en handfatsmodul som är 75-80 cm bred där. Sedan sätter man toaletten där, och sedan en sådan förvaringsmodul som man plockade bort. (Denna kan kanske vara 35-40 cm bred.) Då tror jag att det blir ett par decimeter kvar till dörrposten. Det man får kolla upp är att den sista modulen har ett lagom avstånd till dörren (så att det inte känns som om man ska gå in i den) och att "hålet" för toaletten är stort nog för att det inte ska se inklämt ut, samt för att det ska vara lätt att städa runt den. Eftersom man kommer att stå vid handfatet så får inte heller duschen vara för långt ut. (Tror att det är ok som det är nu.)

Den andra handfatsmodulen skulle jag sätta bredvid badkaret, mot fönsterväggen. (Där går att få 75 cm ca?) På så sätt blir det luftigare.

Måste väggen mot tvättstugan vara precis som på ritningen?
 
Så roligt med ideer.....här kommer en lite mer kompletterad ritning.

Annananna ,vi är helt fria när det gäller avlopp då vi bilar upp golvet och gör stambyte samtidigt. Vi har heller inte köpt några möbler ännu. Väggen in till tvättstugan finns inte i dagsläget utan skall byggas. Den kan alltså flyttas vartsom.
Att ha de två handfaten på helt olika vägger är jag lite fundersam till. Har aldrig sett något sådant förut så det kanske är därför det spontant känns "fel"....jag skall smaka på det.

LindaW, tyvärr vill vi inte flytta dörren in till badrummet då det är en hjärtvägg. Den andra dörren till tvättstugan är inte heller en "ingång" utan dörren in till pannrummet som är ett slutet rum.

Idag kom vi till bilningen kring stammen från vår toalett på entréplanet.. Tyvärr så visade det sig att vi hade ett brott på röret .....vår enda toalett :( Vi visste att vi skulle bli av med toaletten någon gång...men inte så här tidigt. Usch nu blir det än mer bråttom.....men å andra sidan känns det väldans skönt att vi bestämde oss för att göra stambytet nu och inte bara renovera badrummet. Tänkt om badrummet stått klart och sen efter något halvår upptäcka att röret är av...usch hemska tanke.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.