Vi har borrat en ny brunn för ca: 7 månader sedan och vi fick svavelväte i vattnet.Det luktar ruttna ägg.Har en 60 liters hydropress som jag har installerat en luftinjektor till.Det fungerar inget vidare för vi har fortfarande lukt kvar i vattnet.Har en fundering på om man kan avlufta direkt i brunnen om man borrar ett hål i järnröret.Är det någon som har gjort det?
 
Hemmakatten
Ja. I vår brunn borrades det ett mkt litet hål i slangen i brunnen. Dessutom sattes en backventil in. Det sipprar nu ut lite vatten varje gång pumpen går. Vi har numera inget som helst problem med dålig lukt.
 
Vi borrade också i höstas och har samma problem. Vår brunnsborrare avrådde att syresätta vattnet med dropp i brunnen då man i längden kommer att få utfällningar av järn i vattnet, andra säger att det går bra.. Vi testade att droppa ned vatten genom vattenslang och vattnet blev mycket bättre. Vi har extremt mycket svavelväte, det osar ruttna ägg i hela badrummet när man duschar.

Tanken var att sätta dit en luftinjektor men om det inte hjälper så känns det ju lönlöst. Vi har testat att sätta kolfilter vid en kran bara för att se om det funkar men det blir bara något bättre. Väntar just nu på svar på vattenprover från Callidus, får se vad de förespråkar för åtgärder.
 
Hemmakatten
Jo, jag har hört detsamma om järn. Det var dessutom miljöinspektören i kommunen som sa det. Man bör alltså ta ett vattenprov INNAN man borrar hål för att kolla järnhalten och man bör dessutom kolla radonhalten innan. Har man för hög järnhalt eller radon i vattnet bör man istället använda sig av en luftinjektor och då kanske ha en hydrofor istället för en hydropress.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.