Eftersom man måste vara elektriker för att montera in puckar i brytare så tänkte jag att man kanske skulle kunna sätta nått i armaturen på lamporna så kan man dimma och slå av lampor så länge de är på vid brytaren. Någon som har koll på om det finns några sådana produkter?
 
Finns det bara plats så funkar väl samma puck i armaturen som bakom brytaren, sen blir det ju en sämre lösning på många sätt, enda fördelen är att du vet att det finns en nolla tillgänglig.
Men eftersom det är lika viktigt att du vet hur det skall göras vare sig du stoppar pucken i armaturen eller i väggen så ser jag inte poängen. När allt kommer till kritan är det avgörande att det blir bra gjort, d v s att din anläggning fortsatt är säker, inte vem som gjort det. Har du kunskapen att koppla in en puck bakom en brytare så gör det, har du inte den kunskapen så låt bli i stället för att leta kryphål.
 
  • Gilla
Jocke Best
  • Laddar…
Det är väl att köpa smarta lampor i så fall?
Ikea trådfri, philips hue etc.
 
  • Gilla
David Wallin
  • Laddar…
J
V Vortex skrev:
Det är väl att köpa smarta lampor i så fall?
Ikea trådfri, philips hue etc.
Går gör det ju, men de flesta tror jag ångrar sig. Blir en halvmesyr. Främst eftersom man blir beroende av att strömmen är på plus dyra enheter. Jag hade installerat på korrekt sätt bakom dosorna. Billigast och bäst i längden, även om man tar in hjälp. Om det ens råder konsensus om att man inte får.
 
Jag kör stenhårt på IKEA Trådfri ihop med Google Home och Homeassistant och det funkar mycket bra för mig. Om det blir dyrare eller inte har jag inte tänkt så mycket på, för mig hade det varit omöjligt att betala en hel fast installation på en gång. Nu köper jag nån pryl då och då istället där det behövs.
 
Storsockret
Jag kör Aqaras lampknappar utan nolla tillsammans med Home Assistant och är väldigt nöjd. Nackdelen är väl att om lampan går sönder är kretsen bruten så knappen inte fungerar längre. Men det kändes som en bra kompromiss för mig som inte ville ha bara lamporna smarta (eftersom folk då kan gå och stänga av knapparna) men heller inte ville härja för mycket.

https://www.m.nu/rela-zigbee/aqara-smart-h1-strombrytare-utan-nolla
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.