Såhär ser vårat yttertak ut, vi behöver lägga om taket efterssom pappen är gammal och det läcker in vid ventilation etc. Det finns ingen gummistos runt ventilationsskorstenar etc. Hur gör man för att få detta omlagt på ett bra sätt? Huvudventilationen (mekanisk frånluft) har en rektangulär skorsten, finns det gummistos som passar för en sådan? Skall man lägga papp som idag eller är det bättre med plåt? Låter det inte mer när det regnar med plåt?

Något som vi inte förstår är varför man inte har byggt med takutsprång. Är det möjligt att bygga på med ett taktsprång, dels av estetiska skäl men även för att skydda fasaden mot regn.

Vad skall man räkna med för kostnat vid olika alternativ? Huset är 120kvm och ligger i en stockholmsförort. Byggår 1975. Takvinkeln är mycket svag, men detaljplanen tillåter troligen inte att man höjer takhöjden.

Såvitt vi kan se så verkar utrymmet mellan yttertak och isolering sakna ventilation. Ökar det inte risken för mögel? Bör man åtgärda det och om man gör det, så antar jag att man på något sätt bör inspektera hur det ser ut där i luftspalten idag? Kanske blir en otrevlig överaskning?

Vi funderar även på om det går att tilläggsisolera på "vinden" men är samtidigt osäkra på vad det innebär för risker för fukt och mögelproblem.

I innertaket ligger det någon form av färdigsnickrade isoleringskasetter med diffustionsspärr och allt.
 
  • our_house.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Hallå. Kan svara på några frågor i alla fall. Gummistosar använder man bara på rör. Fyrkantiga burkar drar man upp pappen på. Är det väldigt låg lutning är det nog bara papp som gäller. Det går även att tilläggsiolera uppe på taket i samband med att det läggs om. Jag skulle tippa på att du får betala ca. 200kr/m2 plus moms. Ska det isoleras får du plussa på lite till. Samt att eventuella plåtarbeten kostar nog några tusen.
MVH Johan
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.