Det är dags att byta ut vår ytterdörr. Har kollat på Swedoor och Skånska byggvaror. Vi ska ha en enkel slät dörr i blått. Vilka märken är bra och vilka bör vi undvika? Tilläggas bör kanske att vi bor på västkusten nära havet. Det blir alktså lätt fuktigt här och mycket regn och blåst. Det är en farstu över dörren men det hjälper inget när regnet piskar på.
 
Redigerat:
Har dörr och sidoljus fr Skånska B och är nöjd, prisvärd. Det enda jag har å märka på är att lacken är lite känslig och får lätt märken. Framför allt karmen som man ibland stöter i.
Inga problem dock bara å be å få bättringsfärg skickad... och flicka i.

Blå ytterdörr med sidoljus och övre fönster, synlig karm och interiörhall.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Hejsan,

Just västkusten har ju ett ganska utsatt klimat och jag vet att mycket byggmaterial tar stryk av klimatet.
Vi på Swedoor tycker att det absolut viktigaste är att man sköter underhållet på dörren för att skydda den emot just salt & regn i sidled.

Rengöring:
Använd vanliga rengöringsmedel, dock inte alkaliska. Vid mögelangrepp används rengöringsmedel som tar bort mögelsporer. Använd inte produkter som kan repa eller lösa upp ytan. Undvik lösningsmedel, skurpulver, stålull etc. Fukta ytan nerifrån och upp, och rengör sedan uppifrån och ner, för att undvika ränder. Torka sedan av.

Underhåll:
För att underhålla produktens glans rekommenderas en årlig vaxbehandling, gärna med bilvax (Utan slipmedel). Detta underlättar också rengöringen.

Rengör gärna dörren och därefter vaxa den för att skydda den så bra som möjligt.

Hoppas att du kommer att välja en dörr som du blir nöjd med.

Med vänliga hälsningar,
Joel Roman, Swedoor
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.