Hej!

Har i ärlighetens namn aldrig varit speciellt nöjd med de armaturer som valts till de hus vi bott i. Det beror nog på att man antar att välkända fabrikat som säljs borde hålla måttet.

Nordlux, Nordlys, Markslöjd etc tycker jag har brustit när det kommer till skruvar och aluminium när man efter ett par år skall byta lampor etc. Det vittrar i godset, blir trist finish, isolationsförmåga tveksam etc.

Nu är det dags att ta tag i ytterbelysning på fasad och i trädgård där vi bor nu och jag undrar om jag kan hoppas på bättre kvalité över tid om jag väljer följande; (tar tacksamt emot synpunkter)

Fasadbelysning:
Hide-a-lite Round Single https://www.elbutik.se/product.html/round-single?category_id=1590

Takfotsbelysning:
SG Armaturen Infälld, LED 6,5W finns i olika färger http://www.elbutik.se/product.html/jupiter-outdoor-65w-2700k-led-svart

Pooldäcksbelysning:
Malmbergs 10 st 12V med LED och transformator.https://www.elbutik.se/product.html/malmbergs-led-kit-dot-30-satin-ip67?category_id=1680

Pollare:
Hide-a-lite Milo Pollare grå https://www.elbutik.se/product.html/hide-a-lite-milo-pollare?category_id=1645

Spotlights:
Hide-a-lite Spot It Multi 3 inkl. LED. https://www.elbutik.se/product.html/hide-a-lite-spot-it-multi-3-projektor-ip65-utomhus-markspett/bygel-230v-3w-124lm-3000k-30-alu?category_id=1680

"Same shit", eller vad skall man hoppas på?


Mvh

TMC
 
Köp armaturer i koppar för bästa hållbarhet. Vi monterade 4 stycken infällda koppararmaturer under takfoten för snart 40 år sedan. De är som nya. Det enda som gjorts är byte av de galvade fästskruvarna runt kopparkanten samt byte från glödlampor till lågenergi och sedan till LED-lampor.

Nordlux/Nordlys är lågprismärke i mina ögon.
 
Oavsett vilka armaturer du kommer använda så smörj in skruvarna/muttrarna som fäster kåporna med fett. Det gör underverk när ni ska byta ljuskällor om fem år.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.