Hej!
Håller på och kikar runt på vitvaror. Vill väldigt gärna ha en ca 80 bred induktionshäll.
På Elgiganten har dom en lågpris av märket ECOTRONIC. Pris: 5.790:-!!!!!!!

Jag förstår att den inte är lika bra som tex en Siemens för 12.000, men Elgigantens verkligen 6000:- sämre? Är det någon som vet vad som gör att priset skiljer så enormt? Ska man räkna med att Elgigantens bara håller ett par 3-4 år och Siemens håller 15 år? Är induktionen "sämre" på den billiga hällen? För inte kan det väl bara vara så att Simens är ett schysst märke och därför kan ta ut dubbelt så mycket?
 
Ja det kan vara mycket som skilljer men nog tar de betalt för märket.
Tänkbara skillnader kan ju vara glaset som kan vara tunnare eller inte med samma hårdhet för att klare ex antal brutala kastrullnedsättningar. Vidare kan knappar, ledningar konstruktionsmarginaler, elektronik komponenter etc påverka kostnaden samt livsländen.
Vad du kan fråga efter är hur varan är testad och vilken beräknad livsländ de har. Det ska en seriös handlare kunna uppge.
Vad gäller elektronik så är det ganska lätt att räkna ut hur många start/stopp den ska klara då detta ska anges av komponentleverantören Detta gäller främst rörliga komponenter såsom relä. Vidare är de elektriska kretsarnas livslängd beroende på vid vilken temperatur de opererar i. Vill man få ner temperaturen på exv en powertransistor ska man välja en med större kiselarea och på så sätt få ner resistansen i komponenten den sk rdson (resistance drain source on)
Detta fuskas mycket med och är helt avgörande för livslängden. Naturligvis är de bättre dyrare.
Jobbar själv med elektronik utv och vet att kunder specar allt från 2000 till 30 000 timmar.
Så som sagt felgiganten borde kunna svara på detta.
 
Står det på internet kan de säkert svara, annars inte. Har träffat flera okunniga försäljare där.
 
Nej många kan säkert inte svara på det men alla kan ta reda på det med lite vilja.
Jag skulle kräva det då det är väldigt skillnad på att handla en häll som håller 3 år för halvapriset än en som håller 12 år.
Det är klart att det kanske är kul med förnying :D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.