Hej,

Ska köpa köksbord och tänkt köra på skinnstolar med genomfärgat narvläder. Valet står mellan brun och vit, vit är klar billigare i detta fallet(beg).

Platsen kommer huvudsakligen användas för sociala tillfällen i finrummet.

Frågan är hur de åldras och slits? Någon som har erfarenhet? Vilken färg håller sig fin längst?
 
Brunt skinn åldras vackrare än vitt eftersom färgen är ett tunt lager ovanpå lädret som är naturligt beige. Sköter du om lädret rätt genom att smörja in det med läderfett, så kommer det hålla i åratal. Finns ju riktigt gamla antika skinnmöbler som fortfarande är i bruksskick.
 
Jo jag misstänkte det, Ikeas är dock genom färgat men mörkbrunt bör hålla längre. I detta fallet kan vi dock få vita stolar för halva priset, förvisso beg men i gott skick så valet är inte självklart.
 
Även om de är billigare, så får man ju tänka på att på vitt syns allt. Får du en gäst med byxor som fäller är det ju inte säkert att den vita stolen fortsätter att vara det, och en gäst som har jeans med nitar på bakfickorna kan repa ytan. På en brun stol kan det räcka med att den stolen står i ett mörkare hörn efter det.
 
Om stolarna med vitt skinn redan är begagnade, så om du vet hur mycket de använts och hur många år gamla de är, så ser du kanske hur de slits? Om du förstår vad jag menar.
 
Vi hade en gäst igår som satt i den nya vita soffan och det blev små färgavlagringar(blå jeans) på utsatta områden direkt och det hade det såklart även blivit på en mörk soffa, skillnaden är att här syns det direkt.

När det gäller stor så tror jag att slitaget är högre än i en mjuk soffa. De vita stolarna vi hittat har par månaders garanti kvar så de har kanske inte använts jätte mycket. Dessutom kostar det oss 300-400 kr att köra fram och tillbaka för att titta på dem så vi ska nog vara hyfsat säkra på att vi iallafall kan tänka oss vita innan vi kör dit.

Såhär hade det möblemanget sett ut med vita stolar

morbylanga-bernhard-bord-och-stolar-vit__0392224_PE560321_S4.JPG

Och såhär ser det ut med brun/svarta

image1.jpg

De vita stolarna hade matchat den vita skinnsoffan MEN det är som sagt inte kul när de ser härjade ut efter några få år. Fördelen här är dock att vi får 8 stolar för nästan halva priset av vad 6 nya bruna kostar men de där 2 extra stolarna kanske inte förlänger livet på dem avsevärt.

Förstår att detta är svårt att säga så mycket om egentligen, men kanske finns här någon som har haft vita skinnstolar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.