Hej!
Detta gäller ett hus med källare byggt 1944 där det idag finns en gammal matkällare (oinredd och känns i princip oisolerad) där det idag är hyllor av trä. Vi tänkte bygga om den till att hålla både vin och mat.

Vi skall sätta in mätare (hygrometer) som läser både luftfuktighet och temperatur och skall hålla lite koll då den närmaste tiden men det känns svalt och bra.

Men, nu till min fråga, ponera att det ser ok ut med temp och luftfuktighet (annars blir det ett projekt i sig att ordna) - finns det några hinder eller nackdelar att ha vin på ena sidan av rummet och låta den andra sidan innehålla traditionella matvaror i en matkällare (potatis, äpplen, konserver, inlagda grönsaker och sylter)? Kan det på något sätt äventyra något?

det är inte ett väldigt stort rum utan 2x3 m ungefär.
Stort tack!
 
Hej! Hur gick ditt vinkällarprojekt? Jag har oxå en gammal jordkällare under huset som jag skall göra vin/potatiskällare av. Ladda gärna upp några bilder och berätta gärna hur allt funkar!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.