Hej!

Har nu bytt panel på vår ena gavelspetts, 1,5 plan med nedre våning tegel. Det satt lockpanel innan och bakom det asfaboard. Nu rev vi bara locken då bottenbrädorna och boarden såg bra ut, sen reglade vi på 22x45 sen den nya panelen som är en z-panel sen avslutade vi med en liggande 22x70 mot takfoten för utseende skull.

Nu efter en vecka så tycker vi att vi fått en lukt på övervåningen som luktar som vår vind(där det också sitter asfa på gavlarna) så funderar på om det blivit för stor luftspalt bakom så det bidrar till att det luktar? Eller om det är den liggande regeln vid takfoten som täpper till luften uppåt och tvingar in luften på vinden och sen ned på övervåningen? Tyckte det kunde finnas liten tendens till lukt vissa dagar innan men nu är det på en annan nivå. Tacksam om någon har erfarenhet av detta.
 
Någon som vet? Gick runt huset nu på kvällen och tycker mig även känna av det ute
Från både undertak och från nya panelen..
 
Om den gamla lockpanelen, (eller locklist?), var välbyggd och tämligen tät mellan bottenbrädorna så kan man kanske tänka sig att luftspalten gör att det blåser/pressas in mer luft på vinden.

Det skulle kanske också kunna bero på att det varit aaaningens blött och blåsigt de senaste dagarna, så att asfaboarden kanske blivit fuktig?
 
Skulle gissa på att mellanrummet mellan bottenbrädorna ligger på 5-6cm men luftspalten blir ju ändå "bredare/tjockare"? nu hela vägen eller hur man ska säga iof att vi regnade på bottenbrädorna och sen nya panelen.

Jo har ju blåst och regnat en hel del här senaste tiden. Men borde torka upp isf?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.