Allt som inte säljs av Larmnasare (Securitas, sector mfl) Är både billigare, bättre och i nästan alla fall säkrare. Ja det är jättebilligt med några hundra varje månad. Men ett larm är inte en slit och slängprodukt.

Ett grundpaket ex DSC power 1616 ligger på några tusen. sen om man vill och inte har vänner och goda grannar så kan man lägga 70-100 kr för en anslutning till någon larmcentral.

Som exemple. Directens lilla grundpaket har kostar långt över 15000 kr efter 5 år. medans ett eget köpt larm i samma storlek anslutet till en larmcentral har kostar 5-7000 kr. Vill man inte ansluta sig så är det att plocka bort 4000 på 5 år.

Som privatkund med bra grannar och vänner i närheten så inns det ingen anledning alls att ansluta sig till en larmcentral, eftersom en väktar kommer mer eller mindra Aldrig att hinna fram inom 20-40 min. Nattetid finns det ett fåtal väktare ute som har stora geografiska områden att täcka.
En bulle eller två till grannarna är bra mycket billigare än att någon stackare skall åka ut till ditt hus (ibland till en kostnad) ibland inte för att konstatera att det har vart inbrott eller falsklarm och sen meddela dig det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.