Hej!

En lite ovanlig fråga kanske... Vi är intresserade av två helt olika fastigheter (en villa och en "hobbygård") i Västergötland. Vi har nu högsta budet på villan men budgivningen på gården börjar först på tisdag och vi vill gärna se vad de andra bjuder där innan vi bestämmer oss för någotdera hus. Hur gör vi detta smartast och snyggast?

Det är ju en sak om man inte ligger högst i budgivningen men om man redan har det högsta budet - vad säger man till mäklaren?

Tack för synpunkter!

Petter
 
Bud är inte bindande. Du kommer säkert att reta upp någon men du har rätt att dra tillbaka ditt bud till och med det ögonblick när papperna har skrivits på.
 
Det bästa är att vara ärlig och säga som det är så får köparen ta ställning om den vill chansa och vänta på er eller om den vill skriva kontrakt med nummer 2 med en gång.
 
För att inte äventyra relationerna med ägarna till den villan ni nu har högst bud på kan ni väl kontakta mäklaren till den andra fastigheten och förklara läget och sen lägga in ett tidsbegränsat bud, för en gång skull förstår nog alla inblandade att det är tidsbegränsat iom att om de inte tar det så skriver ni på det andra huset.

Sen är ju frågan hur högt det budet ska vara.
 
Y
vojma skrev:
Bud är inte bindande. Du kommer säkert att reta upp någon men du har rätt att dra tillbaka ditt bud till och med det ögonblick när papperna har skrivits på.
Jag får nog instämma med vojma, tyvärr. Det är kanske inte snyggt men det är business.;)
 
Jag tycker inte att du ska förhala på det utan att berätta. Visst, det går men det är riktigt taskigt mot säljaren som kan komma i en situation där allt är klart med er och sedan drar ni er ur med följd att nummer två kanske inte vill betala sitt högsta bud. Och frågan där är om ni tycker det känns ok att orsaka alla dessa problem när möjligheten finns att vara ärlig.
 
Hej!

Vi bestämde oss för att vara ärliga. Nu gjorde det inte så mycket för det kom ett högre bud i alla fall. :)

Tack!

Petter
 
  • Gilla
Tant62
  • Laddar…
Tråkigt att ni inte fick det men heder åt er för att ni är ärliga. Lycka till med det andra huset.
 
Nanny Fine
Ett litet dilemma... Nu hjälpte ni ju till att trissa upp priset istället... på ett hus ni kanske egentligen inte hade för avsikt att köpa eftersom ni hellre vill ha ett annat hus..... Hm...
 
Mikael_L
Det är köparnas problem...

Så länge den sista idioten inte är född kommer alltid någon bli lurad ... :p
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.