E
Skrivet av: Christoffer

Skulle vara intressant att veta vad detta handlar om lite mer ingående. Jag menar, handlar det om 250 kvadratmeter utbyggnation av ett befintligt hus eller 20 kvadrat friggebod som krympt till 14 och kan fortsätta utan byggnadslov och att grannarna då stör sig på bygget i sig bara?
 
E
Skrivet av: Nisken

Man ska vara på det klara med att grannarna INTE är part i frågan om vite.

Det är mellan kommunen och den som byggt.

Det är ju intressant iofs att om någon får ett vite för att han byggt för högt (och snott HELA utsikten för någon) så får KOMMUNEN vitet INTE den skadelidande.
 
E
Skrivet av: noone70

Det skulle vara kul om ni på BH kunde göra lite egen research när det gäller sådana här artiklar så man kan få lite mer info än vad som står i orginalartikeln. Bakgrund, omfattning osv...:)
 
E
Skrivet av: Killroy

Det handlar om nybygge och för hög takhöjd, eller rättare sagt höjning av marken huset byggts på. Kanske 0,5-0,75 meter och i sluttning. Kan inte alla turer men huset skymmer inte utsikten utan det hela handlar enbart om prestige. I överklagan tas alla möjliga konstiga argument upp. Ärendet är ett typexempel på när detaljstyrda detaljplaner gör att någon som inte vill ha något byggt överhuvudtaget överklagar bara för att man kan. Hade båda parter haft en konstruktiv dialog från början hade detta aldrig skett. Måste vara roligt att som grannar gå och räfsa löv 10 meter från varandra :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.