Pga fukt och mögelproblem under golv i det radhus vi ska flytta in i måste dessa bytas ut mot någon form av mekaniskt ventilerat golv. Det handlar vardagsrum,kök, hall och klädkammare på ca 55 m2.

Frågan är vilket man ska välja, det får inte bygga speciellt mycket på höjden då golven ligger "direkt" på platta på mark. Nivell är väl uteslutet eftersom det bygger en hel del på höjden. Någon som har erfarenhet av systemen från Platon, Floor Dry eller Jape? Någon som nyligen satt in dylikt golv? Har fått priser på allt från 1500 upp till 3000 m2, vad är rimligt?
 
Vi ska börja lägga ett Jape golv. Vi kommer billigare undan eftersom vi gör det själva. Det är ca 35 m2. Ca 10 000 kr för själva japemattan och tillbehör + golvcellplast 3 mm (japefläkt har vi sedan tidigare).

Jag tror att jape eller plaston funkar lika bra. Jag tycker dock att själva konstuktionen är något bättre på jape.

Lycka till!
 
Hur blir det med funktionsgaranti när ni lägger själva?
 
Vår kompis är godkänd instruktör. Den (vi) som lägger golvet måste ha utbildning, utbildningen sker på arbetsplats eller via telefon. Underlag för utbildning är själva monteringsanvisningen. Så det ska inte vara några problem om man någonlunda händig och noggrann. Gå gärna in på Jape's hemsida och läs mer.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.