Från och till hittar jag små samlingar med svarta prickar på golv och möbler. Prickarna går lätt bort med fuktad trasa. Hade ju varit kul att veta vad som orsakar prickarna bara... Varje samling är några kvadratcentimeter och prickarna är millimeter-stora.

Några idéer?
 
  • prickar.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Flugskit :)
 
Trodde att flugor lämnade "korn" och inte prickar som är intorkade...
 
Oftast finns ett spindelnät någonstans ovanför, Prickarna är rester av flugor och annat som fastnat...och ätits upp.
 
Jo, det finns flugsorter som lämnar prickar i stället för korn. Vi hade ett tag en invasion av ganska små flugor som gillade att sitta på ljusa ytor t.ex. foder och vita dörrar och lämnade efter sig såna där.
 
Jo, små flugor har vi och nästan alla prickar är på vita lister och golv... Kul ju... :@
 
Flugbajs. Sitter även i taket hos mig. Med andra ord bajar dom motsatt tyngdlagen :wow:.
Fläckarna är lätta att få bort om man tar bort dem ganska snart. Svårare att få bort på textilier (ljusa gardiner eller dukar tex - där rekommenderar jag galltvål). Första somrarna i nybygget hade jag stora problem med flugskiten, framför allt i bokhyllan där de gav väldigt fula fläckar på böckerna. Numera har jag myggnätsdraperi i de dörröppningar som används flitigt eller är öppna hela dagen. Och så är jag petig med att ha andra dörrar och fönster stängda på kvällen då lamporna är på inomhus.
 
Jag som kommer från bondgård med nötkreatur är van med många flugor och jag skulle säga att det ser ut som flugskit.

//Patrik
 
Det skulle även kunna vara bjärven!

;) Förlåt OT, men kunde inte låta bli
 
C Casca skrev:
Flugskit :)
Är de flugskit som lämnar svart prickar ??? Isåfall blir jag glad... har gogglat o då står de att spindelbajs är gråvitt och flugskit är svarta prickar... men känns som alla säger olika... blir knäpp.
 
Är de flugskit som lämnar svart prickar ??? Isåfall blir jag glad... har gogglat o då står de att spindelbajs är gråvitt och flugskit är svarta prickar... men känns som alla säger olika... blir knäpp.
 
Det på bilden är garanterat flugskit...
 
  • Gilla
Baloo11
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.