Hej
Vi planerar att bygga nytt och har tittat på 3 tomter som snart ska ut på försäljning. Alla tre gränsar till naturområde på baksidan som inte kommer att bebyggas och alla tre tomter har söderläge åt det här naturområdet.
Vi tycker att tomterna har både fördelar och nackdelar och kan inte riktigt bestämma oss för vilken som vi tycker är bäst.
På tomt 1 kan man få husets fasad/framsida mot gatan vilket känns bra, dock finns ett ”transformatorhus” precis nedanför och utanför går en cykelväg som man måste passera när man ska ut från huset. Tomten sluttar också något längs med vägen, samt är ganska långsmal.
Tomt 2 är en plan tomt som är kvadratiskt vilket gör det lätt att placera huset på, dock är det en kort del av tomten som gränsar till gatan och där finns också en stor sluttning (se foto) som innebär att man troligtvis måste gräva ur för garageinfart och göra höga stödmurar. Tomten ligger också längst upp på en lång ganska brant gata och känns lite ”blåsig”.
Tomt 3 är en tomt som ligger helt på samma nivå som gatan och längst upp i området och är mer skyddad, dock är tomtens vinkel svår att bygga på då man får en väldigt liten del bakom huset på grund av prickmark mot gatan. Bakom tomten finns också stora ekar, vilket gör att man inte vill bygga för nära tomtgränsen bakåt till.
Vi har varit flera gånger på tomterna, men har svårt att tänka oss hur det ser ut när övriga tomter bebyggs. Tomt 2 är på 1300kvm, likaså tomt 1 och tomt 3 är något mindre.

Hur har ni andra tänkt när ni valt tomt? Vilken skulle ni valt och varför? Behöver input.

Obebyggd tomt med sluttning och stora högar av grus, mot bakgrund av lövträd och himmel.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Karta över tre tomter med markeringar för transformatorhus, cykelväg, brant lutning och prickmark.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.