Jag tänkte jag skulle göra mig en bänkskiva till köket med kakel på. Frågan är då vad man kan använda för skiva att kakla på? Det borde ju vara en som tål lite vatten och inte drar åt sig vatten.

Är det någon som har något idé?

/Jonas
 
Om du rollar på primer innan du kaklar ,så ska nog det stoppa den väta som blir..
en 16 mm spånskiva borde bli stumt nog, om du har en skåpstomme under vill säga...
 
det finns hårda cellplastskivor som är till för att kakla bänkskiva
 
Tack för alla svar.

Jag tänkte, som det beskrevs i den andra tråden, köra med stora granitkeramikplattor som ska vara väldigt tåliga i storleken 30x60 eller 60x60. Med dem så kan man också få minimal fog.

Jag är dock lite osäker på spånskiva som väldigt lätt drar till sig fukt. Vad tror ni om att använda formplyfa?

"Hårda cellplastskivor" kanske kan vara ett alternativ, men jag har försökt att leta men inte hittat vad det är för typ av skivor eller var man hittar dem?

/Jonas
 
Formplyfa borde funka. Glöm inte att måla de avsågade kanterna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.