Jag tänkte skaffa nya vita dörrar på Byggmax. Men innan det tänkte jag passa på och måla lister och paneler. Vill gärna använda samma färg, som på de blivande dörrarna.

http://www.byggmax.com/se-sv/Prod/PID-110080.aspx

Fråga 1

(När jag var på Byggmax häromdagen och tittade så frågade jag personalen om vilken nyans det var på dörrarna. Men ingen i personalen visste...)

Enligt vad jag har läst här på forumet är att det "normala" att det är den lite gulare nyansen av vit (antikvit kanske det heter?) som används på nya lister, dörrar m.m. Men det var väldigt svårt att se om detta stämmer på just Byggmaxdörrarna eftersom dörrarna dels är inplastade, och dels har man inte något att jämföra med vid sidan om.

Är det någon här på forumet som vet?

Fråga 2

Tänkte handla lackfärgen på Biltema (billigt och bra, enligt vad jag har hört).
http://www.biltema.se/sv/Bygg/Farg-och-Fog/Farg-inomhus/Lackfarg-Inne-V/
Som synes säljer dem "vit" och "stockholmsvit".
Antar att med vit menas S0500-N och med stockholmsvit = S0502-Y.

Kan någon bekräfta detta?
 
Den kulör du bör måla med är S0502-Y. Alla dörrar foder och sockellister man köper färdigmålade i butik... Så länge man inte gjort en specialbeställning av kulör.
 
Liten varning för Byggmax dörrar, dom e riktigt risiga. Tunt målade och allmänt billig känsla. Jag rekommenderar att du tar dom på Hornbach som är betydligt bättre och kostar lika mycket.
 
Tack Stefan. Då gör jag så.

Fick för mig att dörrarna på Byggmax inte var S0502-Y. Men om ni är säkra på att alla byggvaruhus använder den färgen så stämmer väl det. Då antar jag att även Hornbachs dörrar är S0502-Y?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.