Har för närvarande en "MacAllister" som jag impulsköpte på Hornbach för 1½ år sedan. Den har funkat bra till både borrning och bilning, men jag har börjat fundera på att köpa en lite smidigare borrhammare, då jag ska borra rätt mycket i betongtaket hemma. MacAllistern känns även lite skev. Nya maskinen ska främst användas för borrning. Ska jag bila kan jag dra fram den gamla.

Jag har kollat på Hitachi DH24PC3 och Makita HR2610 och HR2460X. Dessa ligger runt 1000-lappen från England, och verkar ganska lika. Hitachin är lättast men har högst anslagsenergi. Är det någon som använt någon av dessa? Vanlig chuck är inte så viktigt då jag har skruvdragare för vanlig borrning.

Tar gärna emot tips på andra modeller i samma prisklass också.

Länkar:
http://www.toolstop.co.uk/hitachi-dh24pc3-sds-plus-hammer-drill-3-mode-240v-p7574
http://www.toolstop.co.uk/makita-hr2610-3-mode-sds-plus-rotary-hammer-drill-240v-p16762
http://www.toolstop.co.uk/makita-hr...ill-with-keyless-chuck-and-adapter-240v-p4657
 
ullberg
Har ingen erfarenhet av just dessa, men jag skulle skippa den sista då den saknar rotationsstopp (bilning), kanske inte allt för ofta man behöver det (och med dessa maskiner är det inga jättejobb man kan ge sig på) men när man ändå köper en borrhammare skulle jag se till att få det.

Själv skulle jag faktiskt vilja ha med möjlighet att byta till vanlig chuck (helst byta, inte instickschuck) då det kan vara användbart när man ska borra stora (eller många små) hål i trä el. metall, men där får väl budgeten styra...

/U
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.