Vi bor i ett hus byggt -62, som vi nu denna sommar har dränerat runt. Nu kommer allt det svåra som vad ska vi ha för marksten? Vad lägger vi närmast huset innan gräsmattan? Om vi börjar med markstenen så har vi tröttnat på de tumlade stenarna som "alla" har! Men vi vill ändå ha ngt enkelt. Är lite inne på att göra någon "stengård" också för att bryta av med plattorna. Ev. runt ett plommonträd som redan finns. Som sagt alla tips är välkomna!!!
 
Svaret är beroende på hur mycket pengar ni vill lägga på stenläggningen. Enkelt och fint är smågatsten lagt i bågar med storgatsten som kansten. Men räkna lätt med 1000 kr kvm + att man ska hitta en duktig stenläggare som KAN sätta gatsten korrekt.

Man kan kombinera lite större enkla betongplattor (kanske 50x50cm) med en rad smågatsten runt varje platta. Finns många sätt att kombinera olika material och plattor.

Hyvlad kalksten är väldigt snyggt men kostar också massor.

Själv tycker jag mest om natursten men ska det vara betong så ska det se ut som betong och inte försöka efterlikna sten. Så enkla kvadratiska betongplattor UTAN frilagd ballast kan också vara väldigt snyggt på rätt ställe.
 
Ett hus från 60-talet skulle vara fint med ölandsten, går att hitta billigt på blocket.

MVH plexi
 
Grus/singelgång kanske? med storgatsten som kantsten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.