Vi är snart färdiga och redo att slutföra vårt köp, men vi har fastnat på en viktig fråga: placeringen av hällen.
Vi har ritat och kommit fram till tre olika alternativ som alla har sina fördelar och nackdelar, men vi är osäkra på vilket som kommer att fungera bäst för oss i praktiken.
Vi skulle verkligen uppskatta er vägledning och era åsikter kring vilken placering som är mest praktisk. Vi vill att köket ska vara funktionellt.
Vi har ritat och kommit fram till tre olika alternativ som alla har sina fördelar och nackdelar, men vi är osäkra på vilket som kommer att fungera bäst för oss i praktiken.
Vi skulle verkligen uppskatta er vägledning och era åsikter kring vilken placering som är mest praktisk. Vi vill att köket ska vara funktionellt.
Om ni ska ha keramisk bänkskiva kommer inte alternativ 1 funka, vet ej om det samma gäller för stenkimposit, det måste vara minst 10cm från utskärningen av hålet för hällen till kanten. Vi fick göra som ditt alternativ 3 och sätta ett 20cm skåp efter skåpen med häll.
Renoverare
· Uppsala
· 1 797 inlägg
Alternativ 2. Förutom avställningsyta både till höger och vänster är det kortast väg till vasken för att slå ut kokvatten.
Nja, grundregel är att inte lyfta varm vätska över golvyta till andra sidan..T TypRätt skrev:
Vi tänker en kvartskomposit till det här köketT TypRätt skrev:
Sure det är lite längre över golvet än vad vi har här men mängden vätska jag värmer för att sedan hälla ut är begränsad till pasta och jag brukar inte ladda det upp till kanten så det har jag aldrig känt att det är ett problem. De som talar emot den platsen är att det är begränsat med förvaring där. Jag vill gärna kunna ha allt som hör till ugnen under/kring den och det samma med spisen. Dvs även torrvaror och konserver som krossade tomater mm. Annars är nog det viktigaste för mig att glas, tallrikar mm hamnar i direkt anslutning till diskmaskinen så tömning går så smidigt som möjligt.A AndersS skrev:
Tack för din åsikt, alla alternativ har ju sina för och nackdelar.. jag håller med dig om att alternativ tre är minst symmetrisk för ögat tyvärrH Herr.J skrev:
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 540 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 540 inlägg
I alternativ 2 tycker jag att det är för kort avstånd mellan diskhon och hällen, jag vill kunna samla allt som behövs till matlagningen där, ingredienser, skärbräda, skålar etc. Om man är två i köket kommer en person som står framför hällen att blockera bänkskivan och bänkskåpen till höger om hon, vilket gör att man lätt kan irritera sig på varandra och på köket. Därför blir mitt val alternativ 3. Det är viktigare att det fungerar att laga mat smidigt än att det ser snyggare ut på en ritning, på plats i det färdiga köket blir det så mycket annat (t.ex. grejer på bänkskivorna) som stör symmetrier etc. så att det inte alls upplevs på samma sätt. Dessutom ser man inte köket från mer än 2 m höjd som på ritningarna.
Tack för dina åsikter 🙂BirgitS skrev:I alternativ 2 tycker jag att det är för kort avstånd mellan diskhon och hällen, jag vill kunna samla allt som behövs till matlagningen där, ingredienser, skärbräda, skålar etc. Om man är två i köket kommer en person som står framför hällen att blockera bänkskivan och bänkskåpen till höger om hon, vilket gör att man lätt kan irritera sig på varandra och på köket. Därför blir mitt val alternativ 3. Det är viktigare att det fungerar att laga mat smidigt än att det ser snyggare ut på en ritning, på plats i det färdiga köket blir det så mycket annat (t.ex. grejer på bänkskivorna) som stör symmetrier etc. så att det inte alls upplevs på samma sätt. Dessutom ser man inte köket från mer än 2 m höjd som på ritningarna.