Grannen har denna axialfläkt på hyllan som han önskar använda som punktutsug i garaget vid svetsning, och kanske över ett avgasrör. Men märkdatat ser inte så imponerande ut? Vad klara denna fläkt egentligen? Är det någon mening att skaffa X antal meter slang och prova eller behöver han något kraftigare?

Etikett på en axialfläkt med tekniska data såsom effekt, varvtal och spänning från AB C. Östberg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
A
400m2/h är väl ändå hyfsat till det ändamålet,är väl i underkant vad en "normal" avgasfläkt ger i minläge,har dock hört folk som kör även ännu mindre(100) kanalfläktar som avgasutsug utan problem.
 
Redigerat:
  • Gilla
Bo.Siltberg
  • Laddar…
A
Har faktiskt beställt en kanalfläkt själv nu,tog dock en 160mm med 860m2/tim,får se hur det fungerar till avgaser/svets mm,har tidigare haft en gammal 3fas industridammsugare till avgasutsug,bytte ut kabeln till den nyligen till en kortare,vilket fick till följd att motorn gick åt fel håll och fläktbladen exploderade:oops: därav kanalfläkten!
 
  • Gilla
Elaka arne
  • Laddar…
Grannen har inte fått tummen ur och provat fläkten skarpt ännu. Men i provbänk så visst blåser den bra. Återstår att se vad den klarar med ett antal meter slang.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.