Det här är vår matplats. Vi har en öppen planlösning. Vi ser den här matplatsen var man än är i huset (nästan i alla fall). I övrigt så har vi vita väggar förutom en svartmönstrad tv-vägg.

Nu har vi haft den här sandfärgen ett tag och i samband med vår utbyggnad så vill vi måla om. Jag har tröttnat på den rejält. Men jag är sååå dålig på att komma på något snyggt. Funderar på mörkbrunt eller pigga upp det totalt med rött...men det känns vågat.

Vad har ni andra för tips?
 
  • Köket.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag tycker du ska måla med den färgen du tycker om "just nu" oavsett om det känns vågat. Rött är väl inte fel.

Det kostar så lite att måla så om du tröttnar på färgen senare så är det ju bara att ta fram rollern igen. :)
 
Rött är inte alltför vågat. Och som IT-snubben säger, ta det som känns rätt idag, det där lilla kostar inte så mycket i vare sig tid eller pengar om du skulle tröttna på. Men sen så är jag själv en stor fan av rött och har insett att alla 3 rummen i min lägenhet har mycket rött i sig. Vi tyckte vi var vågade när vi målade två av väggarna i köket med röd färg, de andra i grått. Kändes drastiskt när man drog med rollern över de vita grundmålade väggarna. Men nu när allt sitter uppe så känns det som en ganska lugn, mysig, varm färg som jag är helnöjd med. Inte alls särskilt drastisk.

Det man ska tänka på om man i ditt fall ska ha det mellan fönstrena, precis som vi också har, är att dagtid så "forsvinner" mycket av den röda färgen. Det är svårt att förklara men den ser knappt röd ut pga av de stora kontrasterna mellan ljuset från fönstrena och den röda färgen, den hade lika gärna kunnat vara brun. Det ger också ett mycket mörkare intryck. Sen när det är mörkt ute och väggen lyses upp av lamporna i köket så kommer den röda färgen fram desto mer och lyser verkligen upp. Lite häftigt med de stora skillnaderna faktiskt och jag tror det hade passat bra i ditt matrum också.

Så, go for red!! Men sen så är ju jag tokig i rött också :)
 
eller någon nyans av grönt? Kanske fönsterväggen kommer att kännas mindre rutigt när den får samma färgnyans som grönskan utanför? Som sagt ovan det kostar inte skjortan att prova.
gaia
 
Om du vill göra något annorlunda men ändå ha en relativt "neutral" färg kan du ju måla med metallicfärg på väggen. Guld hade ju varit häftigt, eller silver eller brons? De färgerna är ju ganska lätta att matcha med andra kulörer.
 
Rött vore jättesnyggt.
 
Ja, rött är snyggt men frågan är hur snabbt man tröttnar på det......

Metallicfärg! :) det låter ju jättekul. Silver eller brons....brons hade nog passat kanonbra. Eller guld....kanonbra idé. Måste fundera lite till ....Tusen tack!
 
när jag läste att du ville måla om var RÖTT. Tror att det kan bli jätte snyggt.
 
Många gillar rött hör jag. Ja, det är jättesnyggt :)
 
Både rött och brunt är snyggt tycker jag, vi har mörkt brunt som fondvägg. Jag gillar verkligen intrycket man får av mörka färger, särskilt rött och brunt mot vita lister och foder, himla snyggt!
 
Vitt! Klockrent. Kommer att smälta ihop med fönstren och få hela väggen att kännas större.
 
Har också funderat på vitt men det känns lite trist eftersom vi har vitt överallt. Men det är inte omöjligt.....vi har ännu inte bestämt oss. Läser med spänning vad ni tycker :)
 
En tuff gardin skulle funka.
Jag menar.. det är inte mycket till vägg. Men ett härligt fönsterparti (!) som behöver få lite liv.
 
Vitt! Och sen enkla panelgardiner som du kan byta när du tröttnar på färgskalan. Skulle satsa på tyg med mönster, kanske lite 70-tals influens!!!

Bifogar bild från vårt kök, visserligen större fönster men ändå liknande tanke!

/FlitigaLisa
 
  • Kök.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag tror det skulle bli jättesnyggt med petrolblått. Det är en färg som man inte sett för mycket av, och som är lagom vågad. Det skulle gå bra ihop med färgerna utanför. Färgen är dessutom lätt att kombinera med många andra färger, såsom lejongult, orange brunt, beige, puderrosa, rött et cetera.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.