Hej,

Jag är i färd med att hugga upp ett klinkergolv i köket som består av följande lager :

- Klinker med fog
- Gjutning med värmekabel(el)
- Gips
- Ett lager av något tunt vitt som jag inte vet vad det är
- Spånskiva

Såhär ser det ut

PIeDRLG.jpg
http://i.imgur.com/PIeDRLG.jpg

Spånskivan vill jag behålla och det vita är inte någon större problem om det stannar kvar. Det ska läggas stepfoam och parkett ovanpå detta sen.

Jag har redan provat bryta golvet med kofot och vanlig manuell huggmejsel men det tar på tok för lång tid så nu har jag taget fram borrhammanren (Makita HR2610) Fram till nu har jag kört med en vanlig huggmesel som ser ut såhär :

8871360495646.jpg

Men då den gjorde lätt hål i golvet

qBU2dVM.jpg

Så har jag nu köpt dessa, frågan är bara vilken som är bäst lämpad? Efter som de kostade 180 kr / st så är tanke att lämna tillbaka 2 av dem.

5928Qyi.jpg
http://i.imgur.com/5928Qyi.jpg
xgrIskN.jpg
http://i.imgur.com/xgrIskN.jpg
Au7Rser.jpg
http://i.imgur.com/Au7Rser.jpg

Den som är av märket KWB är klart tunnare och ser ut att kunna gräva sig under gipst bättre? Bosch mejslarna är båda ganska grova som man kan se. Sen vet jag inte om en böjd mesel är bra på en borrhammare(med endast hammare aktiverad)?`När jag körde med den raka mejseln tidigare så fick jag luta ganska mycket men ändå grävde den sig ner i golvet ett par gånger vilket är förståeligt då den är rak.
 
Böjd mejsel fungerar bra till klinker och är det inte jättehårt borde ju den smalare fungera bättre tycker jag. Jag skulle testat med den, annars den i mitten.
 
  • Gilla
snowjim
  • Laddar…
Körde men den böjda smala som är KWB och den fungerade riktigt bra, inge fler hål i grundgolvet. Dock har har lite mer än hälften över efter 3 timmar så man får på det imorgon igen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.