Håller på att renovera badrummet och ska nu sänka taket och montera downlights hade ja tänkt. Men jag vet inte vilket märke man ska satsa på.
Va inne på Claes Ohlson idag och de hade ett set med 3 st downlights(IP44) + transformator för 290kr de va ju rätt billigt, men hur är kvaliteten på dessa?
Är de bättre att satsa på något från t ex hide a lite som är lite dyrare? Någon med erfarenheter kanske?

Sen är badrummet 1.60x1.70 hur många downlights ska man ha? Räcker de med 4st 20w? Eller behövs de fler? Ska även ha belysning ovanför spegeln.

Tack på förhand!
 
Hade nog satsat på fyra 50W med dimmer, blir kanske knivigt att fördela dem snyggt om du ska ha en ovanför spegeln i ett såpass fyrkantigt rum, hade nog heller köpt en spegel eller ett spegelskåp med inbyggd belysning.

Så här ser belysningen ut i vårt badrum som ganska nyss blev klar..


123755-IMG_1826.JPG
123757-IMG_1827.JPG
123759-IMG_1828.JPG
 
4x50=200W på en yta som inte är 2,7 kvm skulle jag tycka är lite onödigt mycket, men det är ju personligt och beror såklart på vad du har för väggar och golv också :)

Jag har 6 x 35 = 210W på dryga 5 kvm, och drar jag på fullt ös har jag mer än ordentligt städljus. Vita väggar och svart golv.

Jag skulle nog rekommendera 4 x 35W över dimmer. Som jag förstod det skulle du ju även ha ljus i badrumsspegeln?

Man bör ta brandrisken med i beräkningen. Det blir väldigt varmt i en halogenlampa. Därför kan jag tycka att det är lite dumt att välja allt för hög effekt på lamporna.
 
Har man bara en potta ovanför som är klassad för den aktuella effekten är brandrisk inget att oroa sig för.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.