Då är man nybliven tomtägare och vi planerar ett lösvirkeshus alternativt göra en hel del själv, men vi vill ändå ta hjälp fram till stomresning och lite till. Huset blir konstruktionsmässigt ganska enkelt 1.5-plans. Budgeten är inte helt otippat begränsad, så nu kommer frågan vad man ska prioritera i samband med husbygget. Vilka av dessa moment tjänar jag mest på att göra direkt (och ung. hur mycket) istället för att vänta?

1. Lägga grund för garage (borde ju vara smart när betongbilen är där)
2. Installera braskamin (slippa gå genom bjälklag en extra gång)
3. Bygga en eller flera mindre takkupor (borde ju inte vara omöjligt längre fram, men ändå...)
4. Lägga till lutande takfönster på övervåningen

... och kanske finns det flera saker som är smart att göra (som ni gärna får tipsa om) och i den ideala världen hade man väl gjort allt från början, men verkligheten ser ju ut som den gör.
 
1. Om du ska gjuta en hel husgrund så gör du nog av med bil med släp eller två bilar. Så där är inte säkert att du tjänar nåt eftersom det blir en tredje bil då till garaget.
2, Du kan ju enbart sätta röret och vänta med kaminen
3. Detta bli ju avsevärt billigare och enklare. Eftersom den bärande konstruktionen ser helt annorlunda ut.
4. Takfönster är alltid en risk.
 
1. Tänker du dig köpa grunderna, alltså leja bort, så tror jag du spar pengar på att göra garagegrunden samtidigt som husgrunden. Ska du ha hem grävare och betongbil och gjutfolk ytterligare en gång drar det förmodligen iväg en hel del, mot för att om dom fixar det på samma ggn som de gör husgrunden.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.