Tittat på ett hus byggt -69. Har ingen större ekonomi men kommer i slutändan få en billigare boendekostnad. Huset kommer inte säljas för några större summor, men visst några hundratusen. Huset säljs privat och inte via mäklare, ingen besiktning är gjord. Funderar på om det kan vara klokare att göra en närmare besiktning på riskkonstruktion tex platta på mark/förekomst av fukt ev. mögel? istället för en ”vanlig” husbesiktning? Det mesta kan man ändå lista ut själv tex att ytskikt i badrum har passerat, el/vvs kan behöva bytas, fönster osv.
Det finns ingen exakt information hur huset är byggt men det är en mindre enplansvilla som står på lätt upphöjd mark. Gissningsvis la man isolering till plattan den tiden huset byggdes? Eller kan man kallt räkna med att det troligen finns fukt i golv? Läser man på Anticimex hemsida så förefaller det låta så.
Det är plastmatta som ligger inne i huset. Det framkom ingen direkt lukt annat än att det kändes lite instängt….
 
Det finns flera goda anledningar att du som köpare besiktar t.ex.:
  1. Du får kunskap om vad du köper och kan agera utifrån den. Kanske pruta på priset, kanske planera framtida underhåll lite klokare.
  2. Om du och besiktningsmannen missar något och det innebär kostnader kan besiktningsmannens försäkringar gå in och betala.
  3. Om besiktningen visar att huset är mycket sämre än du trodde och att du faktiskt inte längre vill ha det kan du avstå att köpa istället för att "sitta med Svarte Petter"
  4. I det stora hela är besiktning inte speciellt dyrt och gör att man slipper oroa sig.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.